Risotto met pompoen
- Totale tijd 21min
- 15min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Arborio rijst voor risotto
2 el eetlepels olijfolie
70 cl groentebouillon
6 cl witte wijn
150 g fijngehakte prei
400 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 el eetlepels mascarpone
2 el eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Fijngehakte peterselie
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /8
Schil en snijd de pompoen in blokjes.
Stap 3 /8
Hak de peterselie fijn.
Stap 4 /8
Voeg olie toe in de pan.
Stap 5 /8
Voeg de rijst toe. Sauteer de rijst tot deze wit glimmend wit kleurt.
Stap 6 /8
Voeg water, witte wijn, de prei en de pompoen toe. Breng het op smaak met zout en peper.
Stap 7 /8
Onder druk laten koken
Stap 8 /8
Voeg de mascarpone toe. Roeren. Tot slot, bestrooi het met wat Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie.