Hoe kies je een mini oven?

De mini ovens van Moulinex zijn even efficiënt als een traditionele keukenoven. Ze zijn erg praktisch dankzij hun compacte afmetingen, vermogen en efficiëntie. Zo kan je ook heel wat recepten, gaande van voorgerechten tot desserts, bereiden als je weinig plaats hebt. Onze verschillende modellen zijn heel gebruiksvriendelijk en beschikken soms over geïntegreerde programma’s voor nog meer gebruiksgemak. Dankzij hun diverse kenmerken en functies zijn deze toestellen erg compleet zodat jij elk gerecht kan bereiden dat je wil. Om het model elektrische mini oven te kiezen dat perfect bij jouw behoeften past, moet je de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Maar geen nood! Wij helpen je op weg! In deze koopwijzer vind je alle tips die je nodig hebt om de mini oven te kiezen die perfect aan al je behoeften beantwoordt.

undefined

Onze selectie mini ovens

Optimo 33L

Optimo 39L Pizza

Wat moet je weten over mini ovens?

Wat is de perfecte inhoud van je elektrische mini oven?

Afhankelijk van je behoeften en gewoontes, kan je bij onze modellen kiezen uit verschillende inhouden. Hoe groter de inhoud, hoe meer ruimte je hebt om gerechten te bereiden.

Onze Moulinex mini ovens hebben inhouden gaande van 16L tot 60L.

Moet je een groot gezin te eten geven? Organiseer je regelmatig etentjes of een brunch? Dan raden we je aan om te kiezen voor een model met een grote inhoud van meer dan 42L. Met deze inhoud kan je heel wat voedsel en zelfs verschillende gerechten tegelijk bereiden.

Als je soms een volledige kip bereidt, moet je zeker ook de afmetingen en inhoud controleren voordat je een toestel koopt. Zo ben je zeker dat je favoriete vlees perfect in je oven past.

Ben je alleenstaand, student of een koppel? Is je behoefte kleiner of wil je een zo compact mogelijke mini oven? Dan kan je kiezen voor een van onze modellen met een inhoud van minder dan 33L. Die zijn dan perfect geschikt en nemen bovendien heel weinig plaats in op je aanrecht.

De gemiddelde volumes van 33 tot 40L tot slot, zijn een goed compromis voor een gemiddeld gebruik en een doorsnee gezin.

undefined

Op basis van welke criteria kies je jouw mini oven?

Wat zijn jouw favoriete functies en standen?

Onze mini ovens beschikken over diverse functies en standen om verschillende soorten gerechten te bereiden. Op basis van je voorkeur kan je kiezen voor een model dat is uitgerust met jouw favoriete functies en standen.

Natuurlijke convectie

In al onze mini ovens kan je gerechten bereiden via natuurlijke convectie. Bij deze functie worden de bovenste en onderste weerstand van de convectie-ovens verhit. Dit is de aanbevolen functie voor gerechten die moeten rijzen, zoals: taart, brood, pizza, meringue. Perfect om te bakken!

Warmtecirculatie

Warmtecirculatie (ook luchtcirculatie of gedwongen luchtcirculatie genoemd), zorgt voor een gelijkmatige bereiding dankzij een ventilator die de warmte over het volledige ovenvolume verspreidt. Dit is de aanbevolen functie voor vis, vlees, gratins, groentebereidingen en desserts die binnenin zacht moeten zijn. Alle bereidingen worden snel en gelijkmatig gegaard.

Grill

De “rotisserie”-functie wordt gewoonlijk gebruikt om stukken vlees of gevogelte te roosteren. Controleer voor je een oven koopt, of die groot genoeg is voor jouw favoriete stukken vlees. Voor ovens die met deze functie zijn uitgerust, zijn er ook rotisserie-accessoires verkrijgbaar.

Gebak

Dankzij de gebak-functie bereid je eenvoudig gebak en desserts. Deze functie combineert warmtecirculatie en de onderste weerstand van de mini oven. Deze 2 bronnen worden gebruikt om te zorgen dat je een knapperig deeg en een zachte vulling krijgt. Deze stand is ideaal als je graag cakes, muffins, taarten of andere lekkernijen bakt.

Bain-marie

De “bain-marie” functie wordt gewoonlijk gebruikt om de moeilijkste gerechten succesvol te bereiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om terrines of egg cream. Bain-marie is een langzame, zachte bereidingswijze. Ze staat erom bekend erg gezond te zijn omdat je er niet noodzakelijk vet voor nodig hebt. Ze is ook erg populair omdat ze smaken en voedingsstoffen maximaal behoudt.

Ontdooien

Met deze stand kan je diepgevroren gerechten ontdooien. Je kan dit doen zonder dat je ze moet koken. Ben je een fan van diepgevroren producten? Dan is deze optie perfect geschikt voor jou!

Warm houden

Met de warmhoudfunctie houd je je gerecht warm zonder dat het te gaar wordt. Deze functie is erg nuttig bij etentjes met vrienden en familie of wanneer je te maken krijgt met een onvoorziene vertraging.

Veiligheid

Wat veiligheid betreft, raden we je aan om te kiezen voor een oven met dubbel glas of een koude deur. Deze 2 materialen voorkomen dat kinderen (en ook volwassen!) zich per ongeluk verbranden.

Timer-functie

Sommige van onze modellen zijn uitgerust met een timer-functie. Deze functie stopt de bereiding automatisch en brengt de gebruiker hiervan op de hoogte met een geluidssignaal. Een digitale timer is gewoonlijk nauwkeuriger. Sommige elektrische ovens hebben ook een uitgestelde start-functie. Hiermee kan je programmeren wanneer de bereiding moet starten en ook wanneer ze moet stoppen. Ideaal wanneer je zelf niet veel tijd hebt en niet lang in de keuken kan blijven!

Onze aanbeveling: Als je werkt met de uitgestelde start, leg verse ingrediënten zoals room of vis dan niet te lang vooraf in de oven. Ze kunnen namelijk gaan bederven.

undefined

Ontdek en vergelijk onze selectie mini ovens