Hoe kies je een Cookeo multicooker?

Wat is er in ons huidige hectische leven handiger dan je eigen persoonlijke keukenhulp die voor jou kookt en die je tijd bespaart, zonder dat jij aan het fornuis moet wachten tot je eten klaar is? Cookeo van Moulinex is een unieke intelligente en snelle multicooker die voor jou kookt. Cookeo is uitgerust met voorgeprogrammeerde recepten en stap-voor-stap bereidingswijzen die je het leven eenvoudiger maken en waarmee je snel en moeiteloos de heerlijkste gerechten op tafel zet. Je hoeft je tijdens het koken niet langer vragen te stellen, je volgt gewoon de stap-voor-stap begeleiding!

undefined

Cookeo touch WiFi

undefined

Cookeo+ Connect

undefined

De Cookeo-familie

Een Cookeo multicooker introduceert ongetwijfeld een nieuwe en leuke manier van koken in je leven en is een nuttige aanvulling van je huidige keukentoestellen. Weet je niet welke je moet kiezen? Met deze koopwijzer kies je het model dat het beste bij jouw behoeften past.
Om de juiste cooker te vinden die voldoet aan al jouw verwachtingen, moet je de verschillen tussen onze modellen kennen. Onthoud eerst en vooral dat alle Cookeo-producten een inhoud van 6 liter hebben waarmee je voor 6 gasten kan koken. Alle modellen beschikken over dezelfde accessoires.
Toch zijn er enkele belangrijke verschillen die doorslaggevend kunnen zijn voor de juiste keuze.

undefined

Wat zijn de verschillende kenmerken van Cookeo?

Je moet de volgende kenmerken in het achterhoofd houden wanneer je de verschillende modellen vergelijkt:

 • Aantal ingebouwde recepten
 • Connectiviteit van het product om toegang te krijgen tot meer recepten of diensten
 • Type begeleiding op het scherm om recepten te bereiden
 • Snelheid van de bereiding
 • Aantal bereidingsprogramma’s om verschillende gerechten te maken
 • En je budget; elke Cookeo heeft namelijk een andere prijs, die afhangt van de kenmerken en de diensten die de multicooker biedt.

Laten we onze 3 types Cookeo even vergelijken: Cookeo Touch WiFi, Cookeo + Connect en Cookeo +!

undefined

Hoe werkt een Cookeo-multicooker?

Vooraleer we de details van al onze producten onder de loep nemen: hoe werkt een Cookeo-multicooker nu precies? Hij werkt zoals jij wil dat hij werkt. Hij kan:

 • Snelkoken: Door onder druk te koken kan je gerechten sneller bereiden dan via traditionele bereidingswijzen. Je kan er alle soorten bereidingen mee maken, zoals gebraad, stoofpotjes, groenten...
 • Stomen: Stoom delicate ingrediënten (in het stoommandje) zoals vis, spinazie... zonder ze te beschadigen.
 • Sudderen: Door gerechten zoals vlees en stoofpotjes te laten sudderen, laat je ze op een trage manier garen
 • Bakken: Laat ingrediënten bakken zodat ze mooi goudkleurig en knapperig worden
 • Warm houden: Zodra de bereiding klaar is, schakelt de Cookeo automatisch over naar de modus “warm houden”. De maximumduur van deze modus bedraagt 5 uur.
 • Opwarmen: Warm restjes van eerdere gerechten weer op!

Cookeo regelt al het kookwerk voor jou. Je hoeft niet langer na te denken over de bereidingstijd, temperatuurinstellingen,... Cookeo stelt de juiste bereidingsparameters in op basis van het recept en het aantal gasten. Hij laat stoom ook automatisch ontsnappen voor totale veiligheid en gebruiksgemak.

Alle modellen hebben ook een handmatige modus waarmee je de bereiding kan overnemen. Zo regel je het kookproces en de bereidingstijd precies zoals jij dat wil. Je kan op elke mogelijke manier met je Cookeo aan de slag. Selecteer gewoon een bereidingswijze en -tijd voor het gerecht dat je wil maken.

Om jezelf zo goed mogelijk te organiseren, kan je de modus Uitgestelde Start gebruiken: hiermee start je de bereiding wanneer jij dat wil. Zo ben je zeker dat je maaltijd warm is wanneer je thuiskomt van je werk.

undefined

Waarom kiezen voor een Cookeo multicooker?

Cookeo is de kampioen van het snelkoken dankzij z’n snelkookmodus. Bovendien selecteert hij automatisch de bereidingsprogramma’s op basis van de gerechten en recepten die jij kiest. Dat maakt jouw werk erg eenvoudig. Met deze praktische alles-in-één kookoplossing kan je stomen, snelkoken, bakken en meer bij de perfecte temperatuur in één en dezelfde pot, en dat alles makkelijker en veiliger dan ooit. Je kan het deksel eenvoudig openen en sluiten. De kwaliteitsvolle kookpot met anti-aanbaklaag met twee handgrepen is vaatwasserbestendig zodat je hem niet zelf moet schoonmaken.

undefined

Alles wat je moet weten over onze Cookeo multicookers

Cookeo Touch WiFi

Dit is de meest geavanceerde elektrische multicooker waarmee je dankzij de wifi-verbinding toegang hebt tot eindeloos veel recepten. Hij is uitgerust met een stap-voor-stap videohandleiding die uitlegt hoe je de gerechten bereidt. Met dit toestel zit je nooit meer zonder inspiratie. Hij evolueert voortdurend! Zodra hij is verbonden met je wifi, heb je toegang tot alle recepten van de Cookeo-app (Moulinex en de gemeenschap) die elke dag rechtstreeks op je toestel wordt geüpdatet.

Dit is onze snelste cooker. Met de Express snelkookmodus gaart hij je ingrediënten tot 50% sneller dan andere modellen. Zo kook je zoete aardappelen bijvoorbeeld in slechts zeven minuten.

Hij is uitgerust met 13 programma’s om je gerechten te bereiden, met extra functies waaronder drie snelkookniveaus (Express, Hoog, Laag) om sneller te koken, stomen (2 standen), bakken (3 standen), sudderen (3 standen), opwarmen en warm houden. Dit toestel leidt je het tijdperk van moderne technologie en stijl binnen met wifi-verbinding en een touchscreen.

Kook op de eenvoudigste manier: kies een recept en voer het stap-voor-stap uit aan de hand van foto’s en video’s op een groot kantelbaar touchscreen zodat je telkens het perfecte gerecht op tafel zet.

Dit model heeft extra functies zoals de functie ‘in mijn koelkast’ waarmee het je helpt om een recept te vinden op basis van wat je nog in je koelkast hebt en enkel die ingrediënten gebruikt voor je gerecht. Je vindt het receptenboek uit de app rechtstreeks in jouw Cookeo.

Dat is nog niet alles. De Cookeo Touch WiFi multicooker is ook verbonden met de Cookeo-app waarmee je kan communiceren met de Cookeo-gemeenschap, recepten direct naar de multicooker kan sturen en de bereiding van jouw gerecht van op afstand kan volgen.

undefined

Cookeo+ Connect

Cookeo+ Connect heeft 200 recepten die reeds zijn voorgeprogrammeerd. Via Bluetooth-technologie verbind je jouw toestel met de app voor talloze recepten en controleer je je bereidingen vanuit je woonkamer. Het intuïtieve en intelligente bedieningspaneel maakt van de Cookeo+ Connect jouw persoonlijke keukenhulp, die je stap voor stap door zijn vier menu's begeleidt. Het 2,8 inch grote bedieningsscherm begeleidt je via tekstjes doorheen de stap-voor-stap handleiding voor voorgeprogrammeerde recepten en recepten uit de app die je op je scherm kan weergeven door ze van de app rechtstreeks naar jouw product over te zetten... je hoeft dus niet te koken met je gsm erbij, je volgt gewoon de stappen op je toestel. Cookeo kookt gewoon zelf!

Met 6 bereidingsprogramma’s: snelkoken, stomen, sudderen, bakken, langzaam garen, opwarmen en warm houden bereid je talloze recepten die jouw gezinsleden zeker zullen kunnen smaken!

Als je nog meer inspiratie nodig hebt, kan je via de Grameez geconnecteerde weegschaal je ingrediënten afwegen en recepten zoeken op basis van de precieze hoeveelheden ingrediënten die je ter beschikking hebt. Heb je 200 g wortelen en 300 g kip over? Laat je inspireren door Cookeo!

undefined

Cookeo+

Dit klassieke model wordt geleverd met 180 voorgeprogrammeerde heerlijke recepten waaruit je dagelijks inspiratie kan putten. Het voordeel van deze geïntegreerde recepten is dat de Cookeo zelf voor de bereiding zorgt. Je hoeft niet langer zelf te zoeken naar het juiste bereidingsprogramma of kooktijd. Het toestel doet dit allemaal voor jou.

Met 6 bereidingsprogramma’s: snelkoken, stomen, sudderen, bakken, langzaam garen, opwarmen en warm houden bereid je talloze recepten die jouw gezinsleden zeker zullen kunnen smaken.

Het 2,8 inch grote bedieningsscherm begeleidt je via tekstjes doorheen de stap-voor-stap handleiding voor voorgeprogrammeerde recepten zodat je gerechten telkens weer perfect lukken.

Dit model is niet verbonden met Bluetooth of wifi. Dankzij de Cookeo-app heb je toegang tot talloze recepten van Moulinex en de gemeenschap. Je kan deze recepten bereiden met je Cookeo in de handmatige modus en door de stappen uit de app te volgen.

undefined

Hoe kies je een Cookeo: bekijk onze vergelijkingstabel!