Broodbakmachines

Met onze broodbakmachines serveer je elke dag vers, zelfgebakken brood. Verras je familie en vrienden: volkoren en glutenvrije broden, gebak of zuurdesembroden... En dat allemaal zonder manueel kneden of afbakken. Want, zeg nu zelf, niets smaakt zo lekker als warm zelfgebakken brood.

undefined

Welke broodbakmachines passen bij jou?

Jouw brood op maat

Bak je brood zoals jij het verkiest. Selecteer een bakvorm van 500 g tot 1,5 kg, controleer de bakgraad en laat de magie zijn werk doen.

undefined

Bakt meer dan enkel broden

Dankzij de talloze bakprogramma’s zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak jam, pasta, yoghurt, cottage cheese, pap, ontbijtgranen, granola enz.

undefined

Piece of cake

Gooi gewoon de ingrediënten in de kom; je toestel doet de rest. Met de uitgestelde startfunctie bak je ‘s nachts en geniet je ‘s morgen van vers brood.

undefined

De ideale broodbakmachine voor jou

vergelijker
Bread of the World OW611810 Broodbakmachine

Pain Doré OW210130 Broodbakmachine - 12 automatische programma's

Pain Doré OW210130 Broodbakmachine - 12 automatische programma's

Bakvorm met antikleeflaag

Dankzij de antikleeflaag in de bakvorm kan je het brood super gemakkelijk ontvormen. Onderhoudsvriendelijk toestel: door de bakvorm en de kneedmessen met een spons schoon te maken, verleng je de levensduur van de antikleefeigenschappen.

undefined

Handige accessoires voor broodbakmachines

Haal meer uit je broodbakmachine met de speciaal ontworpen accessoires en onderdelen. Met onze extra’s, zoals kneedspatels en bakvormen, spelen wij specifiek in op jouw behoeften.

undefined

Waarom kiezen voor een Moulinex broodbakmachine?

De consumenten van vandaag maken zich steeds meer zorgen over de kwaliteit van hun voedsel, ze zijn op zoek naar gezondere manieren om te eten en zijn op zoek naar klein elektro om hen te helpen "zelfgemaakt" voedsel te maken. Brood is een kernvoedsel voor veel gezinnen, en het zelf thuis maken met een broodmachine kan veel voordelen bieden. De automatische broodbakmachines van Moulinex zijn handig en gemakkelijk te gebruiken met een uitstekende gebruikerservaring, en ze stellen je in staat de ingrediënten te controleren voor een gezonder dieet door bijvoorbeeld zelfgebakken brood met minder zout te maken. Hier zijn enkele criteria waarmee je rekening moet houden alvorens te kiezen tussen de 4 Moulinex broodbakmachines die voor jou geschikt is.


Capaciteit van de broodmachine: hoeveel brood kun je in één keer maken?


Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een broodmachine is de capaciteit. Als je een groot gezin hebt of graag brood bakt voor de hele week, heb je een broodmachine met een grote capaciteit nodig om genoeg brood te maken voor iedereen. Het is ook belangrijk rekening te houden met de grootte van het brood dat je wilt maken. Sommige broodmachines kunnen alleen kleine broden maken, terwijl andere machines broden van verschillende grootte kunnen maken. Zoals onze Moulinex broodmachines, gaande van broodgewicht van 500g tot 1,5kg. De broodmachine met de grootste capaciteit is Bread of the World met een minimale grootte van 750g tot een maximale grootte van 1,5kg en een heeft het een groter capaciteit dan alle andere machines van Moulinex, kijk op de productpagina door op de link te klikken voor meer informatie.


Programmamogelijkheden: welke programma's zijn beschikbaar en welke zijn voor jou het belangrijkst?


Moderne broodmachines bieden vaak de keuze uit meerdere programma's, die kunnen variëren afhankelijk van het soort brood dat je wilt, bijvoorbeeld wit, gedroogd fruit of glutenvrij. Het is belangrijk om na te denken over jouw programma behoeften voordat je een keuze maakt. Als je graag nieuwe broodrecepten uitprobeert, waardeer je misschien een broodmachine met veel verschillende programma's. Het is ook mogelijk om veel meer dan "gewoon" brood te maken, zoals stokbrood, ciabatta, volkoren- of sandwichbrood of confituur. Wil je meer dan alleen brood? Dan is de Pain & Trésors machine iets voor jou, met zijn 20 automatische programma's voor het maken van pizzadeeg, verse pasta of zelfs melkbereidingen doet het veel meer dan alleen maar deeg kneden.


Extra functies: digitaal bedieningspaneel, timer, enz.


Steeds meer broodmachines zijn uitgerust met extra functies zoals een LCD-display als bedieningspaneel, een timer, een uitgestelde start van de bereiding of de warmhoudfunctie. Deze functies zijn geschikt om je brood aan te passen, het bakproces te controleren en de start en stop van je broodmachine te programmeren.


Merk en garantie: wat is de reputatie van het merk en hoe lang is de garantie?


Het is ook belangrijk om bij het kiezen van een broodmachine rekening te houden met het merk en de garantie.


Moulinex biedt 2 jaar garantie op zijn broodbakmachines en 15 jaar repareerbaarheid tegen de juiste prijs. Concreet betekent dit dat Moulinex zijn positie ten gunste van de repareerbaarheid van zijn producten benadrukt door ze gemakkelijker te repareren, te demonteren en opnieuw te monteren. Bovendien verbindt Moulinex zich ertoe deze reserveonderdelen gedurende 15 jaar beschikbaar te stellen. Je kunt dus met een gerust hart je broodmachine kopen op de Moulinex webshop.


Hoe je de functies van jouw broodmachine optimaal benut om heerlijk brood te maken


Moderne broodbakmachines bieden je vele mogelijkheden om thuis vers brood te bakken zoals bij de bakker. Om optimaal gebruik te maken van de functies van jouw broodmachine, is het belangrijk om de verschillende beschikbare opties te begrijpen.


De verschillende functies van uw broodmachine begrijpen:


De broodmachines van Moulinex bieden verschillende functies om broden van verschillende soorten en texturen te maken. De meest voorkomende opties zijn een timer, bakprogramma's en opties voor het toevoegen van extra ingrediënten. Het is belangrijk te begrijpen hoe elke functie de kwaliteit en snelheid van jouw brood bakken kan verbeteren.


Het kiezen van het juiste programma:


Er zijn veel bakprogramma's beschikbaar op broodmachines. Sommige programma's zijn bedoeld voor sandwichbroden, andere voor het bakken van glutenvrij brood. Het is belangrijk om voor elk soort brood het juiste programma te kiezen om de lekkerste broden te maken.


Extra ingrediënten toevoegen:


Alle broodmachines van Moulinex bieden ook mogelijkheden om extra ingrediënten toe te voegen, zoals gedroogd fruit, noten of kruiden. Deze functie kan worden gebruikt om jouw brood aan te passen aan jouw smaakvoorkeuren of jouw trek van de dag. Het is belangrijk dat je de instructies van je broodmachine voor het correct toevoegen van de extra ingrediënten volgt om bakproblemen te voorkomen. Bij aankoop van jouw broodmachine ontvang je ook een klein receptenboekje, met makkelijke recepten. Zo weet je zeker dat je brood keer op keer perfect wordt gebakken.


De timer gebruiken :


Het gebruik van de timer/uitgestelde start op jouw broodmachine is een zeer handige functie voor het maken van snelle en heerlijke broden om het even het uur. Met deze automatische functie kun je het bakken van je brood programmeren, zodat het op tijd klaar is voor wanneer je wakker wordt voor het ochtend ontbijt bijvoorbeeld. Volg zorgvuldig de instructies op de broodmachine om de uitgestelde start van het bakken te programmeren.


Kortom, Moulinex broodbakmachines bieden vele mogelijkheden om vers brood zoals bij de bakker gebakken te maken. Door voor elk soort brood het juiste bakprogramma te kiezen, extra ingrediënten toe te voegen om jouw brood te personaliseren en de timer te gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw brood op tijd klaar is of wanneer jij dat wilt, kun je op elk moment van de dag snel heerlijk brood maken. Dus laat die heerlijke geur van vers zelfgebakken brood je keuken en huis vullen.


Hoe moet je jouw broodmachine onderhouden en reinigen om de levensduur te verlengen


Broodmachines zijn waardevolle toestellen om thuis heerlijke broden te maken, maar om het meeste uit jouw machine te halen en haar levensduur maximaal te verlengen, is het belangrijk haar goed te onderhouden.


Waarom is onderhoud belangrijk voor jouw broodmachine?


Regelmatig onderhoud van je broodmachine is om verschillende redenen belangrijk. Allereerst voorkomt een goede reiniging dat er schimmel of bacteriën in de kom/ kuip/ bakbik ontstaan, die de gezondheid en veiligheid van jouw gezin kunnen belasten. Bovendien zal regelmatig onderhoud de levensduur van jouw broodmachine verlengen.


Reiniging na elk gebruik en periodiek: hoe deegresten en ander vuil te verwijderen


Na elk gebruik is het belangrijk je broodmachine te reinigen om te voorkomen dat er deegresten ontstaan. Haal hiervoor altijd de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. Gebruik vervolgens een plastic spatel om alle deeg en deegresten van de binnenkant van het bakblik te verwijderen. Gebruik een zachte, licht vochtige doek om de buitenkant van het apparaat te reinigen. Vermijd het gebruik van schurende producten of ruwe sponzen die het oppervlak van uw broodmachine kunnen beschadigen of bekrassen. Vergeet ook niet de accessoires, zoals de kneedhaak, van jouw broodmachine grondig te reinigen en met water af te spoelen. Als je vindt dat schoonmaken met water niet voldoende is, kun je ook een milde keukenreiniger gebruiken om het vuil te verwijderen. Als je klaar bent met schoonmaken, droog je het oppervlak af met een droge doek om overtollig vocht te verwijderen.


Voor meer informatie over het reinigen van je broodbakmachine kun je altijd de bij je aankoop geleverde documenten raadplegen of de documenten die online beschikbaar zijn op onze website door de betreffende productpagina te bezoeken op onze online winkel.

Ontdek tot slot ook de vele andere producten onder de categorie huisbereid of patisserie & brood van Moulinex, zoals , onze yoghurtmachine , keukenrobots en handmixers