undefined

Onze geschiedenis

Moulinex maakt zelf koken al bijna 90 jaar eenvoudiger.

Herbeleef de belangrijkste gebeurtenissen die ons merk mee vorm hebben gegeven.

Enkele belangrijke datums

 • 1932

  Een briljant idee

  undefined
 • 1956

  Een toonaangevend merk is geboren.

  undefined
 • De jaren 60

  Een nieuwe wereld

  undefined
 • 2001

  Een nieuw tijdperk

  undefined
 • Vandaag

  Blijven innoveren

  undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

1932
Alles begint met een briljant idee...

Jean Mantelet, een ambachtsman uit Parijs, vindt de Moulinette presse-purée uit. Het is een heel eenvoudig keukentoestel waarmee je gekookte groenten kan pureren zonder klontertjes. Mantelet, die zijn tijd ver vooruit was, begint zijn uitvinding te produceren en verkoopt ze aan een betaalbare prijs. 

undefined

Op 16 februari 1932, om 14u50, registreert Jean Mantelet zijn octrooi met nr. 732 100 voor de “Moulin-Légumes” bij het INPI (Frans Nationaal Instituut voor Industriële Eigendom).

Wist je dat?

De “Moulin-Légumes” steelt de show op het “Salon des arts ménagers” (Huishoudbeurs) in 1933. Tegen 1935 zijn er al twee miljoen exemplaren verkocht. Een grote hit!

De jaren 50
Het keerpunt

In het begin van de jaren 50 vind je in elke keuken huishoudelijke toestellen. Jean Mantelet had al heel vroeg gezien welke grote rol elektriciteit kon spelen om de last van huishoudelijke taken te verlichten.

undefined

1956: Een toonaangevend merk is geboren.

Jean Mantelet maakt een elektrische koffiemolen die met 1,5 miljoen verkochte exemplaren tijdens het eerste jaar gelijk een enorm succes wordt. De innovaties volgen elkaar op: deze handigere, doeltreffendere en toegankelijkere producten worden onmiddellijk een groot succes in een maatschappij waar iedereen droomt van overvloed.

Wist je dat?

Moulinex is een samentrekking van “Moulin Express”, een verwijzing naar de elektrische koffiemolen die door het bedrijf op de markt werd gebracht.

De jaren 60

Wanneer de wereld verandert

undefined

Moulinex gaat mee met de veranderingen in de maatschappij

In de jaren 60 doen vrouwen in groten getale hun intrede op de arbeidsmarkt. Moulinex anticipeert op de verwachtingen van gezinnen door het leven thuis eenvoudiger te maken. Nieuwe keukenrobots met lieflijke namen zien het levenslicht - echte dagelijkse hulpjes die ons helpen om tijd te besparen in de keuken. Vandaar de slogan die al snel befaamd wordt...

Wist je dat?

De eerste keukenrobot van Moulinex heet “Robot-Charlotte” en is genoemd naar een van de secretaresses van Jean Mantelet. Als snel volgen verschillende andere modellen: “Robot-Marie”, “Robot-Jeannette”, “Robot-Marinette”…

De jaren 70
Tijd om de wereld te veroveren...

Moulinex exporteert zijn knowhow over heel de wereld. De Genuine blender wordt een echte ster in het Midden-Oosten. In Iran verschijnt hij zelfs op posters op bussen.

undefined

En iedereen de vrijheid te bieden om eenvoudiger te koken!

Het merk zet zijn democratiseringsproces voor kleine huishoudelijke toestellen in de keuken verder en brengt in 1979 de eerste microgolfoven in Frankrijk op de markt.

De jaren 80

De ster van het ontbijt

Er wordt een nieuw programmeerbaar filter koffiezetapparaat gelanceerd: het is een ongekend succes in heel Europa en wordt al snel een “must have” voor het ontbijt.

undefined

Jaren 90 en 2000

Het tijdperk van intelligentie en design

Huishoudelijke toestellen worden echte levende voorwerpen. Het is tijd om ze aan heel de wereld te tonen.

Moulinex wordt onderdeel van Groupe SEB

In 2001 wordt Moulinex onderdeel van Groupe SEB, de wereldwijde referentie op het vlak van kleine huishoudelijke toestellen.

En vandaag?

undefined

Moulinex blijft innoveren zodat zelf koken eenvoudiger wordt dan ooit.

Van touchscreens tot specifieke apps. Ook je keuken geniet van de meest recente technologische doorbraken waardoor het dagelijkse leven weer wat eenvoudiger wordt. Je Cookeo stelt zelf recepten voor en toont je stap voor stap hoe je die bereidt. Je Companion staat in voor de voorbereiding en de bereiding van talloze zelfgemaakte recepten.

Wist je dat?

Onze touchscreens werden zo ontworpen dat ze zelfs feilloos werken wanneer je vingers wat vuil of nat zijn. Best ingenieus voor een keukentoestel!

Maak kennis met Moulinex

Ontdek onze expertise, onze teams, onze waarden... die ervoor zorgen dat je met een gerust hart zelf thuis kan koken.

Onze engagementen

Lees hier welke specifieke initiatieven wij nemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en te bouwen aan een meer harmonieuze samenleving waar iedereen zelfgemaakte gerechten kan maken.

undefined