- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Lamscurry met zoete aardappels
Lamscurry met zoete aardappels
- Totale tijd 39min
- 25min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (24)
Cookeo Wifi 9-in-1 CE952110 Intelligente hogedruk multicooker - 9 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Touch Pro CE943410 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd - Ingebouwde keukenweegschaal Cookeo Infinity CE9828F0 Intelligente hogedruk multicooker + air fryer - 20 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Infinity CE97GUF0 Intelligente hogedruk multicooker + air fryer - 17 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Ontdek het volledige gamma Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1 kg lamsbout zonder bot, in blokjes van 3 cm dikte
1.5 el geklaarde boter
1.5 geschilde en fijngehakte ajuin
3 knoflookteentjes, gepeld, van onzuiverheden ontdaan en gehakt
15 g verse gember, geraspt
4.5 el eetlepels currypasta
480 g tomatenpuree
120 g yoghurt natuur
375 g zoete aardappelen, geschild en gesneden in blokjes van 4 cm dikte
60 g amandelschilfers
Bereiding
Stap 1 /9
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /9
Schil de ajuin en snijd het in stukjes.
Stap 3 /9
Pel de knoflook, ontdoe het van onzuiverheden, en hak het fijn.
Stap 4 /9
Rasp de verse gember.
Stap 5 /9
Voeg de boter toe in de pan.
Stap 6 /9
Bak de ajuin, knoflook en gember gedurende 1 minuut. Bak het vlees aan weerszijden goudbruin, en bak het desnoods in diverse keren.
Stap 7 /9
Voeg de tomatenpuree, currypasta, zoete aardappels en yoghurt toe. Voeg zout en peper toe en roer het door elkaar.
Stap 8 /9
Onder druk laten koken.
Stap 9 /9
Versier met amandelschilfers. Serveren maar!