- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Zoete aardappelsalade
Zoete aardappelsalade
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
Voor de zoete aardappelen:
1.2 kg Zoete aardappel
3 el Olijfolie
2 el Ahornsiroop
Zout, peper
400 g Boerenkool
2 Appels
45 g Geroosterde pecannoten
45 g Cranberries
100 g Verkruimelde geitenkaas
Voor de dressing:
6 el Ciderazijn
3 el Ahornsiroop
2 el Dijonmosterd
2 teentje Knoflook
4 cl Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Was en schil de zoete aardappelen. Snijd ze in blokjes. Meng in een grote kom de zoete aardappelblokjes met de olijfolie en ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /5
Plaats de zoete aardappelstukjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /5
Houd het kookproces in de gaten en pas de kooktijd aan als dit nodig is.
Stap 4 /5
Bereid de sladressing. Meng in een kom met schenktuit de ciderazijn, ahornsiroop, mosterd, knoflook, olijfolie, zout en peper.
Stap 5 /5
Hak de boerenkool fijn. Schil de appels, verwijder de kern en snijd elke appel in schijfjes. Meng in een grote kom de boerenkool met de appelschijfjes, pecannoten, cranberries en kaas. Voeg de sladressing toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de zoete aardappel toe aan de salade en serveer bijvoorbeeld bij gegrilde ribbetjes.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
