Zoete sushi met fruit
- Totale tijd 1u 49min
- 15min
Voorbereidingstijd - 34min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
50 g Ronde dessertrijst
30 cl Halfvolle melk
1 cl Verse vloeibare room
20 g Suiker
170 g Mango
20 g Frambozen
100 g Kiwi’s
55 g Bloem
1 Ei
13 cl Halfvolle melk
5 g Gesmolten boter
1 tl Suiker
1 tl Bittere cacaopoeder
Olie
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de, melk, de room en de suiker in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /12
Voeg de rijst toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /12
Laat 30 minuten rusten in de mengkom van de keukenmachine en laat nadien afkoelen in de koelkast.
Stap 4 /12
Doe de bloem, het ei, de melk, de suiker, de cacao en de gesmolten boter in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Verwarm een lichtjes ingeoliede pannenkoekenpan.
Stap 6 /12
Giet een lepel deeg in de pan en laat aan één kant bakken om een mooi glad oppervlak te krijgen. Herbegin met de rest van het deeg om vier pannenkoeken te maken.
Stap 7 /12
Laat afkoelen.
Stap 8 /12
Doe wat rijst op het niet-gladde deel van elke pannenkoek.
Stap 9 /12
Pel de mango en de kiwi’s. Snijd ze in reepjes en de frambozen doormidden.
Stap 10 /12
Leg ze op de rijst en rol op tot een sushirol.
Stap 11 /12
Zet 30 minuten in de koelkast en snijd nadien in schijfjes van ongeveer 3 cm.
Stap 12 /12
Dien op met wat vruchtencoulis.