Zalm sous vide met miso en gember - Recepten iCookeo 9in1 | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Zalm sous vide met miso en gember

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 el Vloeibare honing

  • 6 el Sojasaus

  • 3 el Rijstazijn

  • 3 el Sesamolie

  • 3 tl Misopoeder

  • 45 g Gember

  • 1.5 stokje Citroengras, in grote stukken gesneden

  • Peper van de molen

  • 6 straaltje Zalm, zonder vel (120 g per stuk)

  • 3 Bok choy

  • 600 g Gekookte basmatirijst

Bereiding

Stap 1 /6

Maak de ingrediënten klaar.

  • 6el Vloeibare honing
  • 6el Sojasaus
  • 3el Rijstazijn
  • 3el Sesamolie
  • 3tl Misopoeder
  • 45g Gember
  • 1.5stokje Citroengras, in grote stukken gesneden
  • Peper van de molen
  • 6straaltje Zalm, zonder vel (120 g per stuk)
  • 3 Bok choy
  • 600g Gekookte basmatirijst

Stap 2 /6

Meng alle ingrediënten behalve de zalm, de rijst en de bok choy in een kom.

  • 6el Vloeibare honing
  • 6el Sojasaus
  • 3el Rijstazijn
  • 3el Sesamolie
  • 3tl Misopoeder
  • 45g Gember
  • 1.5stokje Citroengras, in grote stukken gesneden
  • Peper van de molen

Stap 3 /6

Leg de zalm paarsgewijs in vacuüm afgesloten kookzakken, plat, zonder ze te overlappen. Voeg de marinade toe. Vacuüm zuigen. Controleer of de zakken goed gesloten zijn.

  • 6straaltje Zalm, zonder vel (120 g per stuk)

Stap 4 /6

Giet 5 cl water in de kom. Plaats de zakjes in het stoommandje. Plaats de zakjes goed uit elkaar in het stoommandje.

Stap 5 /6

Eco vacuüm koken.

Stap 6 /6

Verwijder de zakjes, open ze. Verwijder het citroengras en de gember. Serveer warm met bok choy en rijst.

  • 3 Bok choy
  • 600g Gekookte basmatirijst

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228