Zalm sous vide met miso en gember
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 el Vloeibare honing
6 el Sojasaus
3 el Rijstazijn
3 el Sesamolie
3 tl Misopoeder
45 g Gember
1.5 stokje Citroengras, in grote stukken gesneden
Peper van de molen
6 straaltje Zalm, zonder vel (120 g per stuk)
3 Bok choy
600 g Gekookte basmatirijst
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /6
Meng alle ingrediënten behalve de zalm, de rijst en de bok choy in een kom.
Stap 3 /6
Leg de zalm paarsgewijs in vacuüm afgesloten kookzakken, plat, zonder ze te overlappen. Voeg de marinade toe. Vacuüm zuigen. Controleer of de zakken goed gesloten zijn.
Stap 4 /6
Giet 5 cl water in de kom. Plaats de zakjes in het stoommandje. Plaats de zakjes goed uit elkaar in het stoommandje.
Stap 5 /6
Eco vacuüm koken.
Stap 6 /6
Verwijder de zakjes, open ze. Verwijder het citroengras en de gember. Serveer warm met bok choy en rijst.