- Homepage
- Recipe Details Page
Terrine ricotta paprika
- Totale tijd 22min
- 15min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
60 g Pesto alla genovese of rode pesto
400 g Ricotta op smaak gebracht met de pesto, zout en peper
3 Paprika's (3 kleuren), gepeld, ontpit, in reepjes gesneden
4 Blaadjes gelatine, vooraf gedrenkt in koud water
7 cl Melk
80 cl Terrine met huishoudfolie
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Peel en snijd de ontpit paprika's in reepjes.
Stap 3 /8
Week de gelatine in koud water.
Stap 4 /8
Giet de melk in de kom. Voeg de gelatine, samengeperst tussen uw handen, toe.
Stap 5 /8
Zodra die gesmolten is, voeg deze mix toe aan de ricotta. Spoel de kuip met water. Doe de olie in de kuip. Bruin de volledige paprika aan de schil.
Stap 6 /8
Haal alles uit de kuip. Giet 20 cl water in de kuip. Voeg de paprika in het mandje en vervolgens in de kom.
Stap 7 /8
Snelkookfunctie
Stap 8 /8
Wissel de ricotta af met de paprika's in de terrine. Zet koel weg voor 12 uur voor ze uit de vorm te halen.