Terrine ricotta paprika
Moulinex
Recept door Moulinex

Terrine ricotta paprika

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 22min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    7min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 60 g Pesto alla genovese of rode pesto

  • 400 g Ricotta op smaak gebracht met de pesto, zout en peper

  • 3 Paprika's (3 kleuren), gepeld, ontpit, in reepjes gesneden

  • 4 Blaadjes gelatine, vooraf gedrenkt in koud water

  • 7 cl Melk

  • 80 cl Terrine met huishoudfolie

Bereiding

Stap 1 /8

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /8

Peel en snijd de ontpit paprika's in reepjes.

Stap 3 /8

Week de gelatine in koud water.

Stap 4 /8

Giet de melk in de kom. Voeg de gelatine, samengeperst tussen uw handen, toe.

Stap 5 /8

Zodra die gesmolten is, voeg deze mix toe aan de ricotta. Spoel de kuip met water. Doe de olie in de kuip. Bruin de volledige paprika aan de schil.

Stap 6 /8

Haal alles uit de kuip. Giet 20 cl water in de kuip. Voeg de paprika in het mandje en vervolgens in de kom.

Stap 7 /8

Snelkookfunctie

Stap 8 /8

Wissel de ricotta af met de paprika's in de terrine. Zet koel weg voor 12 uur voor ze uit de vorm te halen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228