- Homepage
- Recipe Details Page
Speltsalade met tofu
- Totale tijd 12u 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 12u 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
100 g Spelt
20 g Hazelnoten
30 cl Groentebouillon
20 g Rucola
40 g Rode ajuin
60 g Appel
60 g Gerookte tofu
1 snuifje Peper
1 snuifje Zout
2 el Hazelnootolie
1 el Appelciderazijn
0.5 tl Mosterd
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /9
Laat de spelt minstens 12 uur weken in koud water. Giet het water weg en spoel de spelt in een fijne zeef.
100g Spelt
Stap 2 /9
Doe de hazelnoten in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20g Hazelnoten
Kneed- & hakmes
Stap 3 /9
Zet het even apart.
Stap 4 /9
Vervang het kneedmes/crusher door de menger. Doe de spelt en de bouillon in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30cl Groentebouillon
Menger
Stap 5 /9
Laat 5 minuten wellen met het deksel. Giet af en dien op.
Stap 6 /9
Was de appels, ontpit ze en verwijder het steeltje. Snijd de appels in julienne (zeer dunne reepjes).
60g Appel
Stap 7 /9
Meng de spelt, de hazelnoten, de gewassen en gedroogde rucola, de gepelde en fijngehakte ajuin, de appels en de gerookte tofu in blokjes in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng en zet in de koelkast om de saus te bereiden.
20g Rucola 40g Rode ajuin 60g Gerookte tofu 1snuifje Peper 1snuifje Zout
Stap 8 /9
Plaats de mini kom met het mes in de grote kom van de keukenmachine. Voeg de hazelnootolie, de appelciderazijn en de mosterd toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2el Hazelnootolie 1el Appelciderazijn 0.5tl Mosterd
Minimengkom
Stap 9 /9
Dien de salade op met de saus.