Spaans stoofpotje met chorizo
Moulinex
Recept door Moulinex

Spaans stoofpotje met chorizo

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 14u 5min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1u 55min
  • Afkoeltijd
    12u

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g Droge witte bonen

  • 150 g Zachte Iberico-chorizo

  • 150 g Bloedworst

  • 200 g Iberico-ham

  • 200 g Buikspek (tocino)

  • 620 g Tomaten

  • 2 cl Olijfolie

  • 50 cl Gevogeltebouillon

  • 110 g Ajuin

  • 9 g Ongepelde look

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Laat de stukjes ibericoham en de borst gedurende 12 uur weken om het vlees te ontzouten.

  • 200g Iberico-ham
  • 200g Buikspek (tocino)

Stap 2 /6

Laat de gedroogde bonen in een andere kom weken in water gedurende 12 uur om ze te rehydrateren.

  • 400g Droge witte bonen

Stap 3 /6

Doe de gepelde en gesneden ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 110g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /6

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de in vier gesneden tomaten en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 620g Tomaten
  • 2cl Olijfolie
  • Menger

Stap 5 /6

Voeg de witte bonen, de milde Iberische chorizo, de bloedworst, de ibericoham, het spek, de gevogeltebouillon en de knoflook toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Zachte Iberico-chorizo
  • 150g Bloedworst
  • 50cl Gevogeltebouillon
  • 9g Ongepelde look
  • Menger

Stap 6 /6

Dien warm op.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228