Fougasse met olijven
- Totale tijd 2u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
400 g Bloem
1 zakje Bakkersgist in poeder
7 cl Olijfolie
20 Ontpitte olijven
1 el Tijm
22 cl Water
1 tl Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de gist en het water in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Voeg bloem, olijfolie, zout, olijven en tijm toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.
Stap 4 /10
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 5 /10
Bestrooi uw handen met bloem en haal het deeg uit de mengkom van de keukenmachine.
Stap 6 /10
Leg het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Stap 7 /10
Bestrooi het deeg met bloem en rol het uit.
Stap 8 /10
Maak er sneetjes in met een mes.
Stap 9 /10
Laat het deeg gedurende 30 minuten rijzen op een plaats waar het meer dan 20°C is. Verwarm na 15 minuten de oven voor op 200°C (thermostaat 6-7).
Stap 10 /10
Zet ongeveer 25 minuten in de oven.