Escargots à la bourguignonne
Moulinex
Recept door Moulinex

Escargots à la bourguignonne

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 6min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    1min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 24 Grote Bourgondische wingaardslakken, in blik, gespoeld

  • 40 g Spekreepjes

  • 40 g Kleine witte champignons, in 4 gesneden

  • 10 cl Rode bourgognewijn

  • 1 el Peterselie, gehakt

  • 20 g Sjalot, gesnipperd

  • 40 g Halfgezouten boter

  • 1 Suiker

  • Zout, peper

  • 2 Boterhammen van een zuurdesembrood, geroosterd

Bereiding

Stap 1 /7

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /7

Hak de peterselie.

Stap 3 /7

Snipper de sjalot.

Stap 4 /7

Laat de spekblokjes, de sjalot en de paddenstoelen 3 tot 5 minuten aankleuren.

Stap 5 /7

Voeg eerst de wijn dan de boter tijdens het mengen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de suiker en de wijngaardslakken toe. Meng alles goed.

Stap 6 /7

Snelkookfunctie

Stap 7 /7

Voeg de peterselie toe. Serveer op de geroosterde boterhammen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228