Dahl met bloemkool, rode linzen - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Dahl met bloemkool, rode linzen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 0min
  • Voorbereidingstijd
    0min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 2 Bloemkool (schoongemaakt)

  • 250 g Coraallinzen

  • 4 teentje Teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 Ui, fijngehakt

  • 1 blik Tomatenblokjes (400 g)

  • 400 ml Water (gebruik het lege blik van de tomaten)

  • 1 stuk Duim gember, fijn gesneden of geraspt

  • 1 blik Kokosroom (400 ml)

  • 1 tl Kurkuma

  • 1 tl Komijnpoeder of -zaad

  • 1 tl Chilipoeder

  • 1 tl Zout

  • 1 Citroen

  • 4 el Volle yoghurt

  • Verse koriander, extra yoghurt of zure room voor garnering

Bereiding

Stap 1 /7

Ingrediënten voorbereiden

  • 2 Bloemkool (schoongemaakt)
  • 250g Coraallinzen
  • 4teentje Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Ui, fijngehakt
  • 1blik Tomatenblokjes (400 g)
  • 400ml Water (gebruik het lege blik van de tomaten)
  • 1stuk Duim gember, fijn gesneden of geraspt
  • 1blik Kokosroom (400 ml)
  • 1tl Kurkuma
  • 1tl Komijnpoeder of -zaad
  • 1tl Chilipoeder
  • 1tl Zout
  • 1 Citroen
  • 4el Volle yoghurt
  • Verse koriander, extra yoghurt of zure room voor garnering

Stap 2 /7

Meng de kurkuma met het citroensap. Snijd de bloemkolen in roosjes. Verdeel het kurkuma-citroenmengsel over de bloemkoolroosjes en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is

  • 2 Bloemkool (schoongemaakt)
  • 1tl Kurkuma
  • 1 Citroen

Stap 3 /7

Plaats de bloemkool in het stoommandje van de Cookeo en start de stoomkookmodus.

  • 2 Bloemkool (schoongemaakt)

Stap 4 /7

Zet de bloemkool opzij. Voeg de olie, ui, knoflook en gehakte gember toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de kurkuma, komijn, chilipoeder en zout toe en bak kort om de smaken te versterken.

  • 4teentje Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Ui, fijngehakt
  • 1stuk Duim gember, fijn gesneden of geraspt
  • 1tl Kurkuma
  • 1tl Komijnpoeder of -zaad
  • 1tl Chilipoeder
  • 1tl Zout

Stap 5 /7

Voeg de rode linzen, de in blokjes gesneden tomaten, de kokosroom en het water toe, en meng alles goed door elkaar.

  • 250g Coraallinzen
  • 1blik Tomatenblokjes (400 g)
  • 400ml Water (gebruik het lege blik van de tomaten)
  • 1blik Kokosroom (400 ml)

Stap 6 /7

Koken onder druk

Stap 7 /7

Voeg de gestoomde bloemkool toe en meng goed. Bewaar eventueel enkele roosjes bloemkool voor de garnering. Serveer in kommen en garneer met verse koriander, een lepel yoghurt en enkele roosjes bloemkool

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
15min

Dahl van bloemkool en linzen

ratings.NaN

Dahl met bloemkool, rode linzen - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
Dahl van bloemkool en linzen
Moulinex
Moulinex
8min

Dahl van linzen en uien

ratings.0

Dahl met bloemkool, rode linzen - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
Dahl van linzen en uien
Moulinex
Moulinex
43min

Boeddhabowl met groene linzen, rode kool en knapperige groenten

ratings.NaN

Dahl met bloemkool, rode linzen - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
Boeddhabowl met groene linzen, rode kool en knapperige groenten
Moulinex
Moulinex
16min

Rode linzenroomsoep

ratings.0

Dahl met bloemkool, rode linzen - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
Rode linzenroomsoep
Moulinex
Moulinex
43min

Buddha bowl met groene linzen, rode kool en krokante groenten

ratings.NaN

Dahl met bloemkool, rode linzen - Recepten Cookeo V3 Mini | Moulinex
Buddha bowl met groene linzen, rode kool en krokante groenten