Dahl met bloemkool, rode linzen
- Totale tijd 0min
- 0min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
2 Bloemkool (schoongemaakt)
250 g Coraallinzen
4 teentje Teentjes knoflook, fijngehakt
1 Ui, fijngehakt
1 blik Tomatenblokjes (400 g)
400 ml Water (gebruik het lege blik van de tomaten)
1 stuk Duim gember, fijn gesneden of geraspt
1 blik Kokosroom (400 ml)
1 tl Kurkuma
1 tl Komijnpoeder of -zaad
1 tl Chilipoeder
1 tl Zout
1 Citroen
4 el Volle yoghurt
Verse koriander, extra yoghurt of zure room voor garnering
Bereiding
Stap 1 /7
Ingrediënten voorbereiden
Stap 2 /7
Meng de kurkuma met het citroensap. Snijd de bloemkolen in roosjes. Verdeel het kurkuma-citroenmengsel over de bloemkoolroosjes en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is
Stap 3 /7
Plaats de bloemkool in het stoommandje van de Cookeo en start de stoomkookmodus.
Stap 4 /7
Zet de bloemkool opzij. Voeg de olie, ui, knoflook en gehakte gember toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de kurkuma, komijn, chilipoeder en zout toe en bak kort om de smaken te versterken.
Stap 5 /7
Voeg de rode linzen, de in blokjes gesneden tomaten, de kokosroom en het water toe, en meng alles goed door elkaar.
Stap 6 /7
Koken onder druk
Stap 7 /7
Voeg de gestoomde bloemkool toe en meng goed. Bewaar eventueel enkele roosjes bloemkool voor de garnering. Serveer in kommen en garneer met verse koriander, een lepel yoghurt en enkele roosjes bloemkool