Coq au vin
- Totale tijd 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
400 g De bouten in bloem gewenteld
100 g Parijse champignons in plakjes
100 g Spekjes
7.5 cl Rode wijn
1 Fijngesneden uien
100 g Wortelen in dunne plakjes
Zout en peper
1 Kruidentuiltje
10 cl Kalfsfond
1 el Arachideolie
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Snijd de witte champignons in dunne plakjes.
Stap 3 /8
Snijd de uien in halve ringen.
Stap 4 /8
Doe de olie in de kuip.
Stap 5 /8
Bruin de bouten, haal uit de pan. Bruin het spek, de ui, de champignons en de wortel, evt. apart.
Stap 6 /8
Leg de kippenbouten terug en voeg de wijn en de kalfsfond toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7 /8
Snelkookfunctie: 35 min
Stap 8 /8
Dien de coq au vin op met aardappelpuree.