Brioche - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Brioche

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 26u 55min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    26u

Ingrediënten

6 personen

  • 120 g halfgezouten boter

  • 3 cl melk

  • 10 g verse bakkersgist

  • 3 eieren

  • 310 g bloem

  • 2 snuifje zout

  • 40 g suiker

  • 1 eierdooier

  • Parelsuiker

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /14

Let op, deze bereiding neemt zo’n 12 tot 24 uur in beslag.

Stap 2 /14

Haal de boter 1 uur voor je het deeg maakt uit de ijskast, snij ze in blokjes of plaats ze gedurende 5-10 seconden in de microgolfoven om ze zacht te maken (zonder dat de boter gaat smelten).

  • 120g halfgezouten boter

Stap 3 /14

Doe de melk in de keukenmachine en laat het gist gedurende 5 minuten oplossen.

  • 3cl melk
  • 10g verse bakkersgist
  • Dough Hook

Stap 4 /14

Voeg de eieren, de bloem, het zout en de suiker toe en druk op ‘Start’.

  • 3cl melk
  • 10g verse bakkersgist
  • 3 eieren
  • 310g bloem
  • 2snuifje zout
  • 40g suiker
  • Dough Hook

Stap 5 /14

Til de kantelbare kop omhoog en maak het deeg met behulp van een spatel los van de bodem van de mengkom. Breng de kantelbare kop weer naar beneden en druk op ‘Start’.

  • Dough Hook

Stap 6 /14

Druk opnieuw op ‘Start’ en voeg de klontjes boter één voor één toe. Wacht tot elk stukje boter is opgenomen in het mengsel voordat je het volgende toevoegt.

  • 120g halfgezouten boter
  • Dough Hook

Stap 7 /14

Til de kantelbare kop omhoog en maak het deeg met behulp van een spatel los van de bodem van de mengkom. Breng de kantelbare kop weer naar beneden en druk op ‘Start’.

  • Dough Hook

Stap 8 /14

Bedek het deeg en laat het gedurende 2 uur op kamertemperatuur rijzen.

Stap 9 /14

Bewerk het deeg door het 5-6 keer in de kom neer te smijten. Bedek het met een propere keukenhanddoek en zet het een nachtje in de ijskast.

Stap 10 /14

Vet een briochevorm in en bestrooi met wat bloem. Kneed het deeg voorzichtig in je handen om het op te warmen.

Stap 11 /14

Verdeel het deeg in 6 balletjes van hetzelfde gewicht.

Stap 12 /14

Plaats ze in de bakvorm en laat het geheel gedurende 2 tot 3 uur rijzen op een warme plek. Het mengsel zou nu in volume moeten zijn verdubbeld.

Stap 13 /14

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 14 /14

Bestrijk de brioche met een eierdooier, strooi er wat kristalsuiker overheen en bak gedurende 25 minuten op 180 graden.

  • 1 eierdooier
  • Parelsuiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228