Boerenbrood
- Totale tijd 4u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 g Droge bakkersgist
26 cl Warm water
75 g Speciale bloem voor boerenbrood
300 g Gewone bloem
5 g Fijn zout
Bereiding
Stap 1 /4
Doe het warme water (max. 40°C) in een kommetje en los er de gist in op. Meng en laat 5 minuten rusten. Doe de bloem en het fijne zout in de kom van een keukenmachine met haak en mix. Voeg het mengsel van water en gist toe en kneed 3 minuten op lage snelheid, daarna 5 minuten op middelhoge snelheid. Verwijder de haak en bedek het deeg met een theedoek. Laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Het volume zou moeten verdubbelen.
Stap 2 /4
Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem, leg het deeg erop en druk er stevig op met de palm van je hand. Duw het voor je uit en vouw het dan terug naar je toe. Herhaal dit 8 keer om luchtbellen te verwijderen en het deeg geleidelijk zachter te maken. Maak een mooie ronde bal van het deeg en leg het in een bakvorm die geschikt is voor jouw apparaat. Laat het deeg 1 uur rijzen, uit de buurt van tocht.
Stap 3 /4
Leg de bakvorm in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /4
Laat het op een rooster afkoelen.