Boerenbrood - Recepten Easy Fry Mega | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Boerenbrood

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

6 personen

  • 6 g Droge bakkersgist

  • 26 cl Warm water

  • 75 g Speciale bloem voor boerenbrood

  • 300 g Gewone bloem

  • 5 g Fijn zout

Bereiding

Stap 1 /4

Doe het warme water (max. 40°C) in een kommetje en los er de gist in op. Meng en laat 5 minuten rusten. Doe de bloem en het fijne zout in de kom van een keukenmachine met haak en mix. Voeg het mengsel van water en gist toe en kneed 3 minuten op lage snelheid, daarna 5 minuten op middelhoge snelheid. Verwijder de haak en bedek het deeg met een theedoek. Laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Het volume zou moeten verdubbelen.

  • 6g Droge bakkersgist
  • 26cl Warm water
  • 75g Speciale bloem voor boerenbrood
  • 300g Gewone bloem
  • 5g Fijn zout

Stap 2 /4

Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem, leg het deeg erop en druk er stevig op met de palm van je hand. Duw het voor je uit en vouw het dan terug naar je toe. Herhaal dit 8 keer om luchtbellen te verwijderen en het deeg geleidelijk zachter te maken. Maak een mooie ronde bal van het deeg en leg het in een bakvorm die geschikt is voor jouw apparaat. Laat het deeg 1 uur rijzen, uit de buurt van tocht.

Stap 3 /4

Leg de bakvorm in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.

Stap 4 /4

Laat het op een rooster afkoelen.

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
1u

Vleesbrood op z'n Italiaans

Beoordeling met drie sterren (gemiddeld)

1 Reviews

Boerenbrood - Recepten Easy Fry Mega | Moulinex
Vleesbrood op z'n Italiaans
Moulinex
Moulinex
23min

Bruschetta asperges-prosciutto

ratings.NaN

Boerenbrood - Recepten Easy Fry Mega | Moulinex
Bruschetta asperges-prosciutto
Moulinex
Moulinex
23min

Involtini zeetong, pestosaus

ratings.0

Boerenbrood - Recepten Easy Fry Mega | Moulinex
Involtini zeetong, pestosaus