- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Boerenbrood
Boerenbrood
- Totale tijd 3u 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
8 g Gedroogde bakkersgist (2 tl)
30 cl Warm water
100 g Speciale zuurdesembloem
400 g Patisseriebloem
6 g Fijn zout
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gist met een beetje warm water in een kommetje. Meng goed en laat 5 minuten rusten.
Stap 2 /6
Doe de bloem en het zout in de kom van een keukenmachine met haak en meng. Voeg het mengsel van water en gist geleidelijk toe en kneed 5 minuten op middelhoge snelheid. Verwijder de haak. Dek het deeg af met een theedoek en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Stap 3 /6
Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem, leg het deeg erop en druk er stevig op met de palm van je hand. Duw het voor je uit en vouw het dan terug naar je toe. Herhaal dit proces 8 keer na elkaar om de lucht te verwijderen en het deeg geleidelijk aan zachter te maken.
Stap 4 /6
Bestuif de bakvorm lichtjes met bloem en leg het deeg erin. Plaats de bakvorm op de rooster. Zet de rooster in de laagste stand van de uitgeschakelde oven en laat het deeg 1 uur rijzen.
Stap 5 /6
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 35 minuten. Druk op START.
Stap 6 /6
Haal het uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.