Bloemkool met bechamelsaus
Moulinex
Recept door Moulinex

Bloemkool met bechamelsaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 29min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    9min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1 kg bloemkoolroosjes, afgespoeld en doormidden gesneden

  • 6 grote eieren, afgespoeld

  • 75 g bloem

  • 75 g boter

  • 1 l melk

  • Muskaatnoot

  • Zout

  • Geraspte kaas

Bereiding

Stap 1 /7

Maak de ingrediënten klaar.

Stap 2 /7

Spoel het af en snijd de bloemkool doormidden.

Stap 3 /7

Voeg de boter toe in de pan.

Stap 4 /7

Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe en meng. Giet de koude melk erin en roer het tot een dik geheel. Breng het op smaak met zout en peper.

Stap 5 /7

Haal het eruit. Doe 25 cl water in de pan en plaats vervolgens de bloemkool in het mandje. Voeg wat zout toe. Leg de eieren erbovenop.

Stap 6 /7

Onder druk laten koken

Stap 7 /7

Rangschik de kool, gepelde eieren, bechamel en kaas mooi op een bord. Gratineren en opdienen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228