Witlof met ham en bechamelsaus met kaas - Recepten Cookeo 9in1 | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Witlof met ham en bechamelsaus met kaas

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Witlof

  • 6 sneetje Ham

  • 50 g Boter

  • 35 g Bloem

  • 60 cl Melk

  • 150 g Geraspte kaas

  • 0.5 tl Geraspte nootmuskaat

  • Zout, peper

Accessoires

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Bereiding

Stap 1 /8

Maak de ingrediënten klaar.

  • 6 Witlof
  • 6sneetje Ham
  • 50g Boter
  • 35g Bloem
  • 60cl Melk
  • 150g Geraspte kaas
  • 0.5tl Geraspte nootmuskaat
  • Zout, peper

Stap 2 /8

Doe het witlof in het stoommandje. Doe 25 cl water in de kom. Zet het mandje in de kom.

  • 6 Witlof

Stap 3 /8

Stoomboost koken.

Stap 4 /8

Verwijder het mandje. Was de kom en droog af.

Stap 5 /8

Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe.

  • 50g Boter
  • 35g Bloem

Stap 6 /8

Roeren. Giet de melk erbij. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Meng en laat 2 minuten indikken. Voeg 2/3 van de kaas toe en meng opnieuw.

  • 6sneetje Ham
  • 60cl Melk
  • 150g Geraspte kaas
  • 0.5tl Geraspte nootmuskaat
  • Zout, peper

Stap 7 /8

Rol het witlof op in de ham. Leg in de saus en bestrooi met de rest van de kaas.

  • 6sneetje Ham

Stap 8 /8

Bak met Extra Crisp in stand nr. 2 gedurende 20 min of leg in een schaal en bak in de oven.

  • Extra Crisp