- Homepage
- Recipe Details Page
Bœuf bourguignon
- Totale tijd 2u 49min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u 39min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1000 g Rundvlees (onderrib)
50 cl Rode wijn
1 Ajuin
250 g Wortels
6 g Look
50 g Spekjes
5 cl Olie
25 g Bloem
40 cl Kalfsfond
1 Gemengde kruiden
100 g Champignons
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd het vlees de dag voordien in blokjes. Doe het vlees in een kom en voeg wat rode wijn toe.
1000g Rundvlees (onderrib) 50cl Rode wijn
Stap 2 /8
Dek af en zet een nacht in de koelkast.
Stap 3 /8
Voeg de dag zelf de geschilde en in vier gesneden ajuin toe aan de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 4 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de geschilde wortelen in blokjes, de gepelde look, de spekblokjes en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g Wortels 6g Look 50g Spekjes 5cl Olie
Menger
Stap 5 /8
Leg de rundvleesblokjes in de kom zonder de rode wijn en bestrooi ze met bloem. Meng de bloem en het vlees met een spatel.
25g Bloem
Stap 6 /8
Voeg de kalfsfond, de rode wijn en de gemengde kruiden toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40cl Kalfsfond 1 Gemengde kruiden
Menger
Stap 7 /8
Voeg de champignons in kwartjes toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
100g Champignons
Menger
Stap 8 /8
Dien warm op met gestoomde appels of tagliatelle.