Bœuf bourguignon
Moulinex
Recept door Moulinex

Bœuf bourguignon

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 49min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    2u 39min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1000 g Rundvlees (onderrib)

  • 50 cl Rode wijn

  • 1 Ajuin

  • 250 g Wortels

  • 6 g Look

  • 50 g Spekjes

  • 5 cl Olie

  • 25 g Bloem

  • 40 cl Kalfsfond

  • 1 Gemengde kruiden

  • 100 g Champignons

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /8

Snijd het vlees de dag voordien in blokjes. Doe het vlees in een kom en voeg wat rode wijn toe.

  • 1000g Rundvlees (onderrib)
  • 50cl Rode wijn

Stap 2 /8

Dek af en zet een nacht in de koelkast.

Stap 3 /8

Voeg de dag zelf de geschilde en in vier gesneden ajuin toe aan de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1 Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /8

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de geschilde wortelen in blokjes, de gepelde look, de spekblokjes en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Wortels
  • 6g Look
  • 50g Spekjes
  • 5cl Olie
  • Menger

Stap 5 /8

Leg de rundvleesblokjes in de kom zonder de rode wijn en bestrooi ze met bloem. Meng de bloem en het vlees met een spatel.

  • 25g Bloem

Stap 6 /8

Voeg de kalfsfond, de rode wijn en de gemengde kruiden toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40cl Kalfsfond
  • 1 Gemengde kruiden
  • Menger

Stap 7 /8

Voeg de champignons in kwartjes toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 100g Champignons
  • Menger

Stap 8 /8

Dien warm op met gestoomde appels of tagliatelle.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228