Bœuf bourguignon
- Totale tijd 2u 49min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u 39min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1000 g Rundvlees (onderrib)
50 cl Rode wijn
1 Ajuin
250 g Wortels
6 g Look
50 g Spekjes
5 cl Olie
25 g Bloem
40 cl Kalfsfond
1 Gemengde kruiden
100 g Champignons
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd het vlees de dag voordien in blokjes. Doe het vlees in een kom en voeg wat rode wijn toe.
Stap 2 /8
Dek af en zet een nacht in de koelkast.
Stap 3 /8
Voeg de dag zelf de geschilde en in vier gesneden ajuin toe aan de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de geschilde wortelen in blokjes, de gepelde look, de spekblokjes en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Leg de rundvleesblokjes in de kom zonder de rode wijn en bestrooi ze met bloem. Meng de bloem en het vlees met een spatel.
Stap 6 /8
Voeg de kalfsfond, de rode wijn en de gemengde kruiden toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /8
Voeg de champignons in kwartjes toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /8
Dien warm op met gestoomde appels of tagliatelle.