*Aubergine rolls parmigiana
- Totale tijd 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
300 g Tomatensaus
3 tl Uienpoeder
3 tl Knoflookpoeder
3 tl Gedroogde oregano
1.5 tl Zout
3 el Olijfolie
Peper
3 Mozzarella, in staafjes van 1 cm
1200 g Aubergines in plakjes van 0,5 cm, gegrild of gebakken
4.5 el Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de tomatensaus, de ui, de knoflook, de oregano, olijfolie, zout en peper in een kom en meng. Zet apart. Leg een stukje mozzarella op het uiteinde van een plakje aubergine en rol het plakje voorzichtig op tot een rolletje. Herhaal deze handeling voor elk van de resterende aubergineplakjes.
Stap 2 /4
Giet de helft van de tomatensaus in de bodem van een springvorm die groot genoeg is voor dit gerecht. Plaats de auberginerolletjes rechtop in de bakvorm. Bedek met de rest van de tomatensaus en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Stap 3 /4
Zet de bakvorm in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /4
Serveer met een groene salade.