- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Sponscake
Sponscake
- Totale tijd 27min
- 15min
Voorbereidingstijd - 12min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
220 g Boter
195 g Basterdsuiker
1.5 zakje Vanillesuiker
1.5 zeste Citroen
75 g Citroensap
4 Eieren
225 g Bloem
3 tl Bakpoeder
Gele en blauwe levensmiddelenkleurstof
3 el Lemoncurd
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de zachte boter, suiker, vanillesuiker en zest in de mengkom met het kneed/pletmesje. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 2 /5
Voeg het citroensap, de eieren, de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 3 /5
Bekleed 2 cakevormpjes met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /5
Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3 in 2 kommen. Kleur de grootste hoeveelheid deeg geel en de kleinste hoeveelheid groen. Giet het mengsel in 2 cakevormpjes. Bak gedurende 10 minuten.
Stap 5 /5
Snijd de cake na het bakken in de vorm van een spons. Bedek het gele gedeelte met citroenkwark en leg het groene gedeelte er bovenop.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
