Zuurdesembrood - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Zuurdesembrood

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 55min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 30 cl water

  • 20 g verse gist

  • 5 g suiker

  • 400 g tarwebloem

  • 100 g roggemeel

  • 75 g zuurdesem

  • 1.5 tl zout

  • 10 g bakmout

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /10

Doe het water, de suiker en het gist in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 30cl water
  • 20g verse gist
  • 5g suiker
  • Flex Whisk

Stap 2 /10

Voeg de bloem, de zuurdesem, het zout en de mout bij het mengsel van water, verse gist en suiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 400g tarwebloem
  • 100g roggemeel
  • 75g zuurdesem
  • 1.5tl zout
  • 10g bakmout
  • Dough Hook

Stap 3 /10

Dek het deeg of de kom meteen af met huishoudfolie. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.

Stap 4 /10

Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak. Druk het met de handen plat in een vierkant. Vouw de zijkanten naar het midden toe en druk opnieuw plat.

Stap 5 /10

Vorm het deeg tot een rond brood met de uiteinden naar beneden toe en leg het op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Stap 6 /10

Bevochtig de bovenkant van het deeg en dek af met een vochtige keukenhanddoek. Laat het deeg gedurende 1 uur op een warme plek rijzen.

Stap 7 /10

Verwarm de oven voor op 240 graden.

Stap 8 /10

Bestrooi het deeg met bloem en snijd er een patroon in met een scherp mes of een scheermesje, indien nodig.

Stap 9 /10

Laat het deeg gedurende 40 minuten op 240 graden in de oven bakken.

Stap 10 /10

Laat het brood afkoelen op een rooster.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228