- Homepage
- Recipe Details Page
Zuurdesembrood
- Totale tijd 2u 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
30 cl water
20 g verse gist
5 g suiker
400 g tarwebloem
100 g roggemeel
75 g zuurdesem
1.5 tl zout
10 g bakmout
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /10
Doe het water, de suiker en het gist in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
30cl water 20g verse gist 5g suiker
Flex Whisk
Stap 2 /10
Voeg de bloem, de zuurdesem, het zout en de mout bij het mengsel van water, verse gist en suiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
400g tarwebloem 100g roggemeel 75g zuurdesem 1.5tl zout 10g bakmout
Dough Hook
Stap 3 /10
Dek het deeg of de kom meteen af met huishoudfolie. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Stap 4 /10
Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak. Druk het met de handen plat in een vierkant. Vouw de zijkanten naar het midden toe en druk opnieuw plat.
Stap 5 /10
Vorm het deeg tot een rond brood met de uiteinden naar beneden toe en leg het op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Stap 6 /10
Bevochtig de bovenkant van het deeg en dek af met een vochtige keukenhanddoek. Laat het deeg gedurende 1 uur op een warme plek rijzen.
Stap 7 /10
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Stap 8 /10
Bestrooi het deeg met bloem en snijd er een patroon in met een scherp mes of een scheermesje, indien nodig.
Stap 9 /10
Laat het deeg gedurende 40 minuten op 240 graden in de oven bakken.
Stap 10 /10
Laat het brood afkoelen op een rooster.