- Homepage
- Recipe Details Page
Zoute karamel met cookies
- Totale tijd 1u 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de karamel:
2 Eieren
30 g Bloem
60 cl Melk
70 g Vloeibare karamel met gezouten boter
60 g Bloemsuiker
Voor een twintigtal cookies:
120 g Bruine suiker
180 g Bloem
1 Ei
120 Zachte boter
1 tl Bakpoeder
1 snuifje Zout
150 g Pure chocolade, in stukjes gehakt
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de eieren, bloem, melk, suiker en karamel in de kom van de keukenrobot met de klopper.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Voor de karamel: 2 Eieren 30g Bloem 60cl Melk 70g Vloeibare karamel met gezouten boter 60g Bloemsuiker
Klopper
Stap 2 /6
Druk nogmaals op 'Start'.
Klopper
Stap 3 /6
Druk aan het einde van het programma nogmaals op 'Start'.Giet de crème in schaaltjes en laat afkoelen voordat u ze in de koelkast zet.
Klopper
Stap 4 /6
Verwarm de oven voor op 170°C.Doe de bruine suiker, bloem, gist, zachte boter en ei in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Voor een twintigtal cookies: 120g Bruine suiker 180g Bloem 1 Ei 120 Zachte boter 1tl Bakpoeder 1snuifje Zout
Kneed- & hakmes
Stap 5 /6
Voeg aan het einde van het programma de helft van de chocoladestukjes toe en meng deze voorzichtig met een spatel.Doe de bereiding in een kom en zet deze een uur in de koelkast.Vorm nadat de tijd om is balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.Voeg de overgebleven chocoladesnippers toe zonder ze te hard erin te duwen.
150g Pure chocolade, in stukjes gehakt
Stap 6 /6
Zet 10 tot 12 minuten in de oven.