- Homepage
- Recipe Details Page
Zandkoekrolletjes met kaneel
- Totale tijd 0min
- 0min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Bloem
1 tl Kaneel
0.5 tl Natriumbicarbonaat
0.5 tl Zout
80 g Zachte boter
32 g Bloemsuiker
32 g Bruine suiker
2 Ei
1 el Ahornsiroop
1 tl Vanille-extract
60 g Bloemsuiker
2 el Melk
Discodip
1 el Kaneel
60 g Bruine suiker
26 g Gesmolten boter
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Snijd de boter in stukken.
80g Zachte boter
Stap 2 /9
Doe de bloem, de kaneel, het bicarbonaat, het zout, de boter en de suiker in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
200g Bloem 1tl Kaneel 0.5tl Natriumbicarbonaat 0.5tl Zout 80g Zachte boter 32g Bloemsuiker 32g Bruine suiker
Kneed- & hakmes
Stap 3 /9
Voeg het ei, de ahornsiroop en het vanille-extract toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
2 Ei 1el Ahornsiroop 1tl Vanille-extract
Kneed- & hakmes
Stap 4 /9
Schraap het deeg samen en maak er een bol van. Wikkel het deeg in huishoudfolie en maak dan de garnituur.
Stap 5 /9
Meng de kaneel, de bruine suiker en de boter in een kom.
1el Kaneel 60g Bruine suiker 26g Gesmolten boter
Stap 6 /9
Verdeel het deeg in tweeën en spreid het uit op een werkoppervlak dat met bloem is bestrooid. Maak 2 rechthoeken. Doe de garnituur erop en rol het deeg op tot 2 lange worsten. Wikkel ze in huishoudfolie en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
1el Kaneel 60g Bruine suiker 26g Gesmolten boter
Stap 7 /9
Bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 8 /9
Verwijder de huishoudfolie en snijd het deeg in plakken van 1 cm dik. Leg ze op de bakplaat en let erop dat je ze niet te dicht bij elkaar legt. Bak de koekjes gedurende 10 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Stap 9 /9
Meng de bloemsuiker en de melk in een kom. Dompel de zandkoekjes in het glazuur en bestrooi met discodip.
60g Bloemsuiker 2el Melk Discodip