Zandkoekrolletjes met kaneel
Moulinex
Recept door Moulinex

Zandkoekrolletjes met kaneel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 0min
  • Voorbereidingstijd
    0min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 200 g Bloem

  • 1 tl Kaneel

  • 0.5 tl Natriumbicarbonaat

  • 0.5 tl Zout

  • 80 g Zachte boter

  • 32 g Bloemsuiker

  • 32 g Bruine suiker

  • 2 Ei

  • 1 el Ahornsiroop

  • 1 tl Vanille-extract

  • 60 g Bloemsuiker

  • 2 el Melk

  • Discodip

  • 1 el Kaneel

  • 60 g Bruine suiker

  • 26 g Gesmolten boter

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Snijd de boter in stukken.

  • 80g Zachte boter

Stap 2 /9

Doe de bloem, de kaneel, het bicarbonaat, het zout, de boter en de suiker in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 200g Bloem
  • 1tl Kaneel
  • 0.5tl Natriumbicarbonaat
  • 0.5tl Zout
  • 80g Zachte boter
  • 32g Bloemsuiker
  • 32g Bruine suiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /9

Voeg het ei, de ahornsiroop en het vanille-extract toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 2 Ei
  • 1el Ahornsiroop
  • 1tl Vanille-extract
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /9

Schraap het deeg samen en maak er een bol van. Wikkel het deeg in huishoudfolie en maak dan de garnituur.

Stap 5 /9

Meng de kaneel, de bruine suiker en de boter in een kom.

  • 1el Kaneel
  • 60g Bruine suiker
  • 26g Gesmolten boter

Stap 6 /9

Verdeel het deeg in tweeën en spreid het uit op een werkoppervlak dat met bloem is bestrooid. Maak 2 rechthoeken. Doe de garnituur erop en rol het deeg op tot 2 lange worsten. Wikkel ze in huishoudfolie en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.

  • 1el Kaneel
  • 60g Bruine suiker
  • 26g Gesmolten boter

Stap 7 /9

Bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 8 /9

Verwijder de huishoudfolie en snijd het deeg in plakken van 1 cm dik. Leg ze op de bakplaat en let erop dat je ze niet te dicht bij elkaar legt. Bak de koekjes gedurende 10 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Stap 9 /9

Meng de bloemsuiker en de melk in een kom. Dompel de zandkoekjes in het glazuur en bestrooi met discodip.

  • 60g Bloemsuiker
  • 2el Melk
  • Discodip

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228