- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Zalm met cajunkruiden en sperziebonen met knoflook
Zalm met cajunkruiden en sperziebonen met knoflook
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
3 tl Cajunkruiden
3 el Olijfolie
4 Zalmfilets zonder vel (140 g elk)
400 g Sperziebonen
2 el Olijfolie
2 teentje Fijngehakte knoflook
1 el Koriander, fijngehakt
Zout, peper
Zoete chilisaus
Chilipoeder
Lente-uitjes, zeer fijn gesneden
Sesam
Limoen
Koriander
Bereiding
Stap 1 /7
Meng de cajunkruiden en de olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Leg de zalm op een bord en verdeel het mengsel met behulp van een bakkwastje over de filets. Bewaar op een koele plaats.
Stap 2 /7
Meng de sperziebonen in een kom met de olijfolie, knoflook en kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Leg de sperziebonen op de bakplaat.
Stap 3 /7
Plaats de bakplaat met de sperziebonen in het midden van de oven.
Stap 4 /7
Zet het apparaat aan. Activeer het programma BAKE. Stel de temperatuur in op 200°C en de kooktijd op 20 minuten. Druk op START. Meng halverwege het koken de sperziebonen voorzichtig door elkaar.
Stap 5 /7
Leg de zalmfilets bovenop de sperziebonen als deze gaar zijn.
Stap 6 /7
Activeer het programma BAKE. Stel de temperatuur in op 200°C en de kooktijd op 10 minuten. Druk op START. Controleer of het helemaal gaar is en laat nog een paar minuten doorkoken als je denkt dat dat nodig is.
Stap 7 /7
Leg de zalm op de borden en voeg een beetje zoete chilisaus, rode chilipeper, lente-uitjes en sesamzaadjes toe. Schik de groenten op het bord en garneer met limoen en koriander.