- Homepage
- Recipe Details Page
Vleesbrood op z'n Italiaans
- Totale tijd 1u 1min
- 15min
Voorbereidingstijd - 46min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Gehakt rundvlees
30 g Oudbakken boerenbrood
7 cl Volle melk
40 g Pecorino
2 Rauwe eieren
240 g Coppa
3 g Look
40 g Citroen
7 takje Peterselie
Muskaatnoot
Salie
1 straaltje Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /14
Giet de melk in een kom. Laat de sneetjes boerenbrood erin weken. Zet aan de kant en spoel de kom.
30g Oudbakken boerenbrood 7cl Volle melk
Stap 3 /14
Doe het gepelde knoflookteentje en de gewassen peterselie zonder stengels in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
3g Look 7takje Peterselie
Ultrablade hakmes
Stap 4 /14
Voeg het vlees, de citroenzeste, de muskaatnoot, het licht uitgeknepen brood en de eieren toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g Gehakt rundvlees 2 Rauwe eieren 40g Citroen Muskaatnoot Zout, peper
Ultrablade hakmes
Stap 5 /14
Breng de vulling naar het midden van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 6 /14
Leg een vel bakpapier op het werkvlak en leg er de plakjes Coppa op zodat ze een rechthoek vormen.
240g Coppa
Stap 7 /14
Maak uw handen nat, neem het vlees, leg het op de plakjes coppa en vorm het vlees tot een worst.
Stap 8 /14
Snijd de schapenkaas in stukjes en stop ze in de worst.
40g Pecorino
Stap 9 /14
Rol de Coppa rond het vlees en rol vervolgens het geheel op in het bakpapier.
Stap 10 /14
Leg de worst op een bakplaat en zet 30 gedurende minuten in de oven.
Stap 11 /14
Haal het vleesbrood uit de oven en verwijder het bakpapier. Leg het vlees in een schaal en bewaar het kookvocht.
Stap 12 /14
Giet er een scheutje olijfolie over en leg er de blaadjes salie op.
bladje Salie 1straaltje Olijfolie
Stap 13 /14
Zet 15 minuten in de oven.
Stap 14 /14
Laat even rusten en afkoelen, en dien daarna op.