Venkel risotto met italiaanse worst van Hello Fresh - Recepten Companion Connect XL | Moulinex
Recept door Manon

Venkel risotto met italiaanse worst van Hello Fresh

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 32min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    26min
  • Afkoeltijd
    1min

Ingrediënten

2 personen

  • 1 ui

  • 0.25 Rode peper

  • 1 Venkel

  • 2 Italiaanse worsten

  • 1 tl gemalen venkel

  • 50 g mascarpone

  • 150 g risottorijst

  • 25 g geraspte parmezaanse kaas

  • 0.6 l groentebouillon

  • 1 el boter

  • veldsla (optioneel)

  • citroen (optioneel)

  • zout/peper

  • olijfolie

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /5

mix de ui, de rode peper (zonder zaadjes), de venkel (snij eerst in kwarten en snij de harde kern weg). Hou wat venkel over, gesneden in fijne repen voor het slaatje.

  • 1 ui
  • 0.25 Rode peper
  • 1 Venkel
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /5

Haal het velletje van de worst en voeg toe in de kom samen met de gemalen venkel, boter en eventueel wat druppels citroen. Bak 5 minuten aan.

  • 2 Italiaanse worsten
  • 1tl gemalen venkel
  • 1el boter
  • Menger

Stap 3 /5

Voeg de risottorijst en de helft van de bouillon toe en start het programma.

  • 150g risottorijst
  • 0.6l groentebouillon
  • Menger

Stap 4 /5

Voeg de rest van de bouillon toe en herstart het programma. Maak ondertussen het veldslaatje door deze te mengen met de overige venkel wat citroensap, zout en peper.

  • veldsla (optioneel)
  • citroen (optioneel)
  • zout/peper
  • olijfolie
  • Menger

Stap 5 /5

Voeg de mascarpone en de geraspte parmezaanse kaas voorzichtig toe bij de risotto en laat 1 minuut rusten. Schep op in diepe borden werk af met wat extra geraspte kaas en het slaatje.

  • 50g mascarpone
  • 25g geraspte parmezaanse kaas

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228