- Homepage
- Recipe Details Page
Venkel risotto met italiaanse worst van Hello Fresh
- Totale tijd 32min
- 5min
Voorbereidingstijd - 26min
Gaartijd - 1min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
1 ui
0.25 Rode peper
1 Venkel
2 Italiaanse worsten
1 tl gemalen venkel
50 g mascarpone
150 g risottorijst
25 g geraspte parmezaanse kaas
0.6 l groentebouillon
1 el boter
veldsla (optioneel)
citroen (optioneel)
zout/peper
olijfolie
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
mix de ui, de rode peper (zonder zaadjes), de venkel (snij eerst in kwarten en snij de harde kern weg). Hou wat venkel over, gesneden in fijne repen voor het slaatje.
1 ui 0.25 Rode peper 1 Venkel
Ultrablade hakmes
Stap 2 /5
Haal het velletje van de worst en voeg toe in de kom samen met de gemalen venkel, boter en eventueel wat druppels citroen. Bak 5 minuten aan.
2 Italiaanse worsten 1tl gemalen venkel 1el boter
Menger
Stap 3 /5
Voeg de risottorijst en de helft van de bouillon toe en start het programma.
150g risottorijst 0.6l groentebouillon
Menger
Stap 4 /5
Voeg de rest van de bouillon toe en herstart het programma. Maak ondertussen het veldslaatje door deze te mengen met de overige venkel wat citroensap, zout en peper.
veldsla (optioneel) citroen (optioneel) zout/peper olijfolie
Menger
Stap 5 /5
Voeg de mascarpone en de geraspte parmezaanse kaas voorzichtig toe bij de risotto en laat 1 minuut rusten. Schep op in diepe borden werk af met wat extra geraspte kaas en het slaatje.
50g mascarpone 25g geraspte parmezaanse kaas