Vegetarische gehaktballetjes met honing-ketjapsaus en komkommerpickles - Recepten EASY FRY & GRILL 2 in 1 DIGITAL | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Vegetarische gehaktballetjes met honing-ketjapsaus en komkommerpickles

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 30min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 stuk komkommer

  • 1 tl korianderzaad

  • 100 ml rijstazijn

  • 2 el suiker

  • 300 g witte rijst

  • 500 g vers plantaardig gehakt

  • 2 teentje knoflook

  • 2 tl zonnebloemolie

  • 1 el tomatenpuree

  • 75 ml ketjap manis

  • 1 el vloeibare honing

Bereiding

Stap 1 /7

Schaaf op een mandoline of snijd de komkommer in dunne plakjes. Kneus het korianderzaad. Verwarm in een steelpan de rijstazijn met de suiker en het korianderzaad. Schenk de zoetzure marinade over de komkommer en laat afkoelen.

Stap 2 /7

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Stap 3 /7

Doe het vegetarische gehakt in een kom. Pers of rasp de knoflook erboven. Hak de peterselie fijn. Voeg ¾ van de peterselie met zout en peper naar smaak aan het gehakt toe en meng goed. Rol van het gehakt kleine balletjes.

Stap 4 /7

Schakel de Easy Fry en Grill in, selecteer ‘grill’ en verwarm voor tot 200 ºC. Gril de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar.

Stap 5 /7

Verhit intussen in een sauspan de olie. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de ketjap, de honing en 50 ml water toe en verwarm 1-2 min.

Stap 6 /7

Verdeel de rijst met de gehaktballetjes over 4 borden. Schep er de ketjap-honingsaus over en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de komkommerpickles.

Stap 7 /7

Tip: Voeg voor een frisse toets aan het gehakt de geraspte schil van 2 limoenen toe.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228