Vegetarische gehaktballetjes met honing-ketjapsaus en komkommerpickles
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 stuk komkommer
1 tl korianderzaad
100 ml rijstazijn
2 el suiker
300 g witte rijst
500 g vers plantaardig gehakt
2 teentje knoflook
2 tl zonnebloemolie
1 el tomatenpuree
75 ml ketjap manis
1 el vloeibare honing
Bereiding
Stap 1 /7
Schaaf op een mandoline of snijd de komkommer in dunne plakjes. Kneus het korianderzaad. Verwarm in een steelpan de rijstazijn met de suiker en het korianderzaad. Schenk de zoetzure marinade over de komkommer en laat afkoelen.
Stap 2 /7
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Stap 3 /7
Doe het vegetarische gehakt in een kom. Pers of rasp de knoflook erboven. Hak de peterselie fijn. Voeg ¾ van de peterselie met zout en peper naar smaak aan het gehakt toe en meng goed. Rol van het gehakt kleine balletjes.
Stap 4 /7
Schakel de Easy Fry en Grill in, selecteer ‘grill’ en verwarm voor tot 200 ºC. Gril de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar.
Stap 5 /7
Verhit intussen in een sauspan de olie. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de ketjap, de honing en 50 ml water toe en verwarm 1-2 min.
Stap 6 /7
Verdeel de rijst met de gehaktballetjes over 4 borden. Schep er de ketjap-honingsaus over en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de komkommerpickles.
Stap 7 /7
Tip: Voeg voor een frisse toets aan het gehakt de geraspte schil van 2 limoenen toe.