Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Traditionele cheesecake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 7u 20min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    6u

Ingrediënten

8 personen

  • 125 g Shortbread of digestive biscuits

  • 60 g Gesmolten boter

  • 680 g Philadelphia®-achtige roomkaas, op kamertemperatuur

  • 2 Eieren

  • 400 g Gezoete gecondenseerde melk

  • 1 tl Vanille-extract

  • 300 g Kersen, ontpit

  • 30 g Basterdsuiker

Bereiding

Stap 1 /7

Verkruimel de koekjes. Doe ze in een kleine kom en voeg de gesmolten boter toe (zet een beetje boter opzij om de schaal in te vetten). Meng met behulp van een spatel.

  • 125g Shortbread of digestive biscuits
  • 60g Gesmolten boter

Stap 2 /7

Vet een Pyrex-schaal in. Schik het koekjesmengsel op de bodem van de schaal. Gebruik een lepel om het goed aan te drukken.

Stap 3 /7

Doe de kwark in een grote kom. Mix het met een hand- of elektrische garde tot een gladde, romige massa. Voeg de eieren één voor één toe, dan de gecondenseerde melk en de vanille en klop op gemiddelde snelheid tot het mengsel helemaal glad is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Giet het mengsel in de schaal over de laag koekkruimels.

  • 680g Philadelphia®-achtige roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 Eieren
  • 400g Gezoete gecondenseerde melk
  • 1tl Vanille-extract

Stap 4 /7

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 60 minuten aan op 150 °C. Plaats de cheesecake voorzichtig op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Leg de kersen op de plaat in lade 2. Bestrooi met suiker.

  • 300g Kersen, ontpit
  • 30g Basterdsuiker

Stap 5 /7

Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 6 /7

Controleer of het midden van de cheesecake beweegt, zo ja, bak dan verder tot de cheesecake stevig is. Haal het blik voorzichtig uit het mandje en laat 6 tot 8 uur of een nacht afkoelen in de koelkast. Bewaar ook de gekookte kersen in de koelkast.

Stap 7 /7

Eenmaal afgekoeld, leg je het kersenmengsel er vlak voor het serveren bovenop.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
27min

Traditionele cheesecake

ratings.0

Traditionele cheesecake - Recepten Dual EasyFry&Grill | Moulinex
Traditionele cheesecake