Tonijntartaar met een dressing van rucola en gekonfijte tomaten
- Totale tijd 46min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
400 g Rode tonijn
50 g Rucola
100 g Gekonfijte tomaten
3 cl Hazelnootolie
1 straaltje Olijfolie
2 cl Citroensap
5 g Wasabi
15 g Sesam
Zout, peper
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd met een scherp mes de tonijn in kleine blokjes. Doe de vis in een diepe schaal en zet in de koelkast.
Stap 2 /7
Plaats de mini kom in de grote kom van de keukenmachine. Doe de gekonfijte tomaten en de rucola in de mini kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /7
Voeg de wasabi, de hazelnootolie, het citroensap en peper en zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /7
Giet de marinade over de tonijn en meng voorzichtig.
Stap 5 /7
Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Verdeel de tonijn over kleine kommetjes en besprenkel met wat olijfolie.
Stap 7 /7
Strooi er wat sesamzaadjes overheen en dien op.