- Homepage
- Recipe Details Page
Tonijntartaar met een dressing van rucola en gekonfijte tomaten
- Totale tijd 46min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
400 g Rode tonijn
50 g Rucola
100 g Gekonfijte tomaten
3 cl Hazelnootolie
1 straaltje Olijfolie
2 cl Citroensap
5 g Wasabi
15 g Sesam
Zout, peper
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd met een scherp mes de tonijn in kleine blokjes. Doe de vis in een diepe schaal en zet in de koelkast.
400g Rode tonijn
Stap 2 /7
Plaats de mini kom in de grote kom van de keukenmachine. Doe de gekonfijte tomaten en de rucola in de mini kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
50g Rucola 100g Gekonfijte tomaten
Minimengkom
Stap 3 /7
Voeg de wasabi, de hazelnootolie, het citroensap en peper en zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
3cl Hazelnootolie 2cl Citroensap 5g Wasabi Zout, peper
Minimengkom
Stap 4 /7
Giet de marinade over de tonijn en meng voorzichtig.
Stap 5 /7
Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Verdeel de tonijn over kleine kommetjes en besprenkel met wat olijfolie.
1straaltje Olijfolie
Stap 7 /7
Strooi er wat sesamzaadjes overheen en dien op.
15g Sesam