- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Tiramisu met limoen
Tiramisu met limoen
- Totale tijd 56min
- 15min
Voorbereidingstijd - 11min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (16)
Ingrediënten
4 personen
300 g Mascarpone
15 cl Verse vloeibare room
1 teentje Vanille
15 g Poedersuiker
4 Limoenen
10 Boudoirs
100 g Suiker
8 cl Water
Accessoires
Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /8
Verwijder de schil van de limoenen en pers het sap uit. Zet apart aan de kant in ovenvaste schaaltjes.
Stap 2 /8
Giet het water en de suiker in de kom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Giet het sap van de limoenen bij de siroop en laat helemaal afkoelen. Zet de siroop aan de kant en maak de kom schoon.
Stap 4 /8
Doe de mascarpone, verse vloeibare room, poedersuiker, citroenzeste en vanillezaadjes in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /8
Breek de boudoirs in stukjes ter grootte van de glaasjes.
Stap 6 /8
Doop ze kort in de limoensiroop en schik ze op de bodem van 4 glaasjes.
Stap 7 /8
Dek af met de mascarponecrème. Maak afwisselende lagen.
Stap 8 /8
Zet 30 minuten voor het opdienen in de koelkast.