- Homepage
- Recipe Details Page
Tiramisu met limoen
- Totale tijd 56min
- 15min
Voorbereidingstijd - 11min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Mascarpone
15 cl Verse vloeibare room
1 teentje Vanille
15 g Poedersuiker
4 Limoenen
10 Boudoirs
100 g Suiker
8 cl Water
Accessoires
Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /8
Verwijder de schil van de limoenen en pers het sap uit. Zet apart aan de kant in ovenvaste schaaltjes.
4 Limoenen
Stap 2 /8
Giet het water en de suiker in de kom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Suiker 8cl Water
Menger
Stap 3 /8
Giet het sap van de limoenen bij de siroop en laat helemaal afkoelen. Zet de siroop aan de kant en maak de kom schoon.
Stap 4 /8
Doe de mascarpone, verse vloeibare room, poedersuiker, citroenzeste en vanillezaadjes in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
300g Mascarpone 15cl Verse vloeibare room 1teentje Vanille 15g Poedersuiker
Klopper
Stap 5 /8
Breek de boudoirs in stukjes ter grootte van de glaasjes.
10 Boudoirs
Stap 6 /8
Doop ze kort in de limoensiroop en schik ze op de bodem van 4 glaasjes.
10 Boudoirs
Stap 7 /8
Dek af met de mascarponecrème. Maak afwisselende lagen.
Stap 8 /8
Zet 30 minuten voor het opdienen in de koelkast.