- Homepage
- Thaïse soep met kokkels en groentjes
Thaïse soep met kokkels en groentjes
- Totale tijd 1u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
4 personen
800 g Kokkels
20 cl Kokosmelk
70 g Citroengras
25 g Sjalotten
1 cm Gember
45 g Gedroogde chilipeper
1 stengel Verse groene peperkorrels (of 1 theelepel groene peperkorrels uit blik)
2 cl Olijfolie
10 cl Witte wijn
30 cl Groentebouillon
570 g Maïs
80 g Rode paprika
4 takje Koriander
Zout
Water
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /9
Leg de kokkels in een aparte kom gedurende 1 uur in gezouten water (en vervang het water indien mogelijk één of twee keer).
Stap 2 /9
Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot en gember in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, het in stukjes gesneden citroengras, de chilipeper en de groene paprika toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Doe de witte wijn en bouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /9
Zeef de bouillon. Spoel de kom van de keukenmachine en giet de bouillon erin.
Stap 6 /9
Voeg de kokosmelk en de in de lengte en in vier stukken gesneden maïs toe, samen met de gewassen en in fijne reepjes gesneden paprika.
Stap 7 /9
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Doe er de schelpen in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Voeg de kokkels weer bij de warme bouillon en meng goed.
Stap 9 /9
Serveer in kommetjes en garneer met fijngesneden koriander.