- Homepage
- Recipe Details Page
Thaïse soep met kokkels en groentjes
- Totale tijd 1u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
800 g Kokkels
20 cl Kokosmelk
70 g Citroengras
25 g Sjalotten
1 cm Gember
45 g Gedroogde chilipeper
1 stengel Verse groene peperkorrels (of 1 theelepel groene peperkorrels uit blik)
2 cl Olijfolie
10 cl Witte wijn
30 cl Groentebouillon
570 g Maïs
80 g Rode paprika
4 takje Koriander
Zout
Water
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /9
Leg de kokkels in een aparte kom gedurende 1 uur in gezouten water (en vervang het water indien mogelijk één of twee keer).
800g Kokkels Zout Water
Stap 2 /9
Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot en gember in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25g Sjalotten 1cm Gember
Ultrablade hakmes
Stap 3 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, het in stukjes gesneden citroengras, de chilipeper en de groene paprika toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
70g Citroengras 45g Gedroogde chilipeper 1stengel Verse groene peperkorrels (of 1 theelepel groene peperkorrels uit blik) 2cl Olijfolie
Menger
Stap 4 /9
Doe de witte wijn en bouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
10cl Witte wijn 30cl Groentebouillon
Menger
Stap 5 /9
Zeef de bouillon. Spoel de kom van de keukenmachine en giet de bouillon erin.
Stap 6 /9
Voeg de kokosmelk en de in de lengte en in vier stukken gesneden maïs toe, samen met de gewassen en in fijne reepjes gesneden paprika.
20cl Kokosmelk 570g Maïs 80g Rode paprika
Stap 7 /9
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Doe er de schelpen in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
800g Kokkels
Stoommandje
Stap 8 /9
Voeg de kokkels weer bij de warme bouillon en meng goed.
800g Kokkels
Stap 9 /9
Serveer in kommetjes en garneer met fijngesneden koriander.
4takje Koriander