Tartiflette met Morbier en truffelaardappel
- Totale tijd 28min
- 20min
Voorbereidingstijd - 8min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
800 g Truffelaardappels, in stukken gesneden
200 g Spek, in grote stukken gesneden
150 g Geschilde en fijngehakte ajuin
15 cl Vloeibare room
250 g Morbier, in dunne plakjes gesneden
10 cl Rode wijn
4 bladje Laurierblaadje
2 teentje Knoflook, gepeld en van onzuiverheden ontdaan
2 el Plantaardige olie
Bereiding
Stap 1 /8
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /8
Hak de knoflook fijn
Stap 3 /8
Hak de ajuin fijn
Stap 4 /8
Voeg olie toe in de pan.
Stap 5 /8
Laat de spekjes, knoflook en ajuin mooi bruin bakken.
Stap 6 /8
Voeg aardappels, laurierblad, room en wijn toe. Voeg zout en peper toe en roer het door elkaar.
Stap 7 /8
Onder druk laten koken
Stap 8 /8
Voeg de Morbier toe. Houd 5 min. warm, of giet het in een ovenschaal en bak het in de oven.