- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Tarte Tatin
Tarte Tatin
- Totale tijd 1u 25min
- 25min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
30 g Boter
2 cl Water
90 g Fijne kristalsuiker
3 Golden delicious-appels
0.5 Kruimeldeeg
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd de boter in stukjes.
Stap 2 /8
Maak de karamel: doe het water en de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat koken. Voeg voorzichtig de in stukjes gesneden boter toe wanneer het mengsel een mooie karamelkleur krijgt. Meng met een houten lepel.
Stap 3 /8
Giet de karamel in een taartvorm met een diameter van 20 cm en draai voorzichtig rond tot de karamel de hele bodem van de vorm bedekt. Zet apart.
Stap 4 /8
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 5 appels doormidden en snijd elke helft vervolgens in 3 stukken. Snijd de laatste appel in kleine stukjes. Schik de appels op de karamel en zorg ervoor dat ze dicht tegen elkaar liggen, met de bolle buitenkant naar beneden. Strooi de appelblokjes eroverheen.
Stap 5 /8
Leg het deeg over de appels heen en vouw het overtollige deeg naar binnen toe, tussen de appels en het blik. Maak met de punt van een mes 6 kleine gaatjes verspreid over het deeg.
Stap 6 /8
Plaats de bakvorm op de rooster. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 7 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 190°C en stel de bereidingstijd in op 1 uur. Druk op START.
Stap 8 /8
Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen voordat je ze uit het blik haalt.