Stoofvlees
- Totale tijd 2u 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 2u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1.2 kg Stoofvlees
4 Ajuinen
2 el Mosterd
3 Bruin bier ( st Bernardus 12)
1 Geut witte azijn
3 el Luikse siroop
2 Blaadjes Laurier
3 Blokjes rundsbouillon
2 Takjes Tijm
1 Peper en zout
1 Bruine roux
1 Portie boter
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Bak in een pan het stoofvlees aan, blus nadien met een beetje bruin bier en maak het aanbaksel los
Stap 2 /5
Doe de ajuinen (3 a 4) in stukken in de kom en hak fijn
Stap 3 /5
Verwijder het ultrablade hakmes en vervang door menger. Ajuin beetje aanstoven
Stap 4 /5
Stoofvlees de rest van het bier, azijn, mosterd, Luikse siroop, laurier, tijm en bouillon toevoegen. Langzaam laten garen tot vlees mals is dus af en toe eens controleren en indien nodig de tijd wat aanpassen.
Stap 5 /5
Saus kruiden met peper en zout en inbinden met bruine roux tot gewenste dikte