Stoofvlees - Recepten Companion Connect XL | Moulinex
Recept door Darcus

Stoofvlees

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 25min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    2u 10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1.2 kg Stoofvlees

  • 4 Ajuinen

  • 2 el Mosterd

  • 3 Bruin bier ( st Bernardus 12)

  • 1 Geut witte azijn

  • 3 el Luikse siroop

  • 2 Blaadjes Laurier

  • 3 Blokjes rundsbouillon

  • 2 Takjes Tijm

  • 1 Peper en zout

  • 1 Bruine roux

  • 1 Portie boter

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /5

Bak in een pan het stoofvlees aan, blus nadien met een beetje bruin bier en maak het aanbaksel los

  • 1.2kg Stoofvlees
  • 3 Bruin bier ( st Bernardus 12)
  • 1 Portie boter

Stap 2 /5

Doe de ajuinen (3 a 4) in stukken in de kom en hak fijn

  • 4 Ajuinen
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /5

Verwijder het ultrablade hakmes en vervang door menger. Ajuin beetje aanstoven

  • 4 Ajuinen
  • 1 Portie boter
  • Menger

Stap 4 /5

Stoofvlees de rest van het bier, azijn, mosterd, Luikse siroop, laurier, tijm en bouillon toevoegen. Langzaam laten garen tot vlees mals is dus af en toe eens controleren en indien nodig de tijd wat aanpassen.

  • 2el Mosterd
  • 3 Bruin bier ( st Bernardus 12)
  • 1 Geut witte azijn
  • 3el Luikse siroop
  • 2 Blaadjes Laurier
  • 3 Blokjes rundsbouillon
  • 2 Takjes Tijm
  • Menger

Stap 5 /5

Saus kruiden met peper en zout en inbinden met bruine roux tot gewenste dikte

  • 1 Peper en zout
  • 1 Bruine roux

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228