Stoofpotje met gamba’s en saffraan
- Totale tijd 53min
- 25min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
360 g Rauwe gamba’s
110 g Ajuin
3 g Look
60 cl Visfumet
15 cl Witte wijn
4 cl Olijfolie
1 bladje Laurier
2 stengel Citroentijm
100 g Ricotta
30 g Saffraan
250 g Rapen
100 g Wortel
Spinazie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de geschilde en in kwartjes gesneden ajuin en look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /8
Voeg de olijfolie en de gepelde en in blokjes gesneden rapen en wortels toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Voeg de witte wijn toe na de pieptoon.
Stap 3 /8
Voeg de visfumet, saffraan, laurier en tijm toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /8
Verwijder de tijm en het laurierblaadje en voeg de ricotta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Pel de gamba’s maar behoud de staart.
Stap 6 /8
Haal het Ultrablade-hakmes uit de kom en doe de gamba’s bij de soep. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 7 /8
Doe een beetje soep in elk kommetje en leg er 3 gamba’s in.
Stap 8 /8
Garneer met jonge spinazie. Breng op smaak met peper en zout.