Stoofpotje met gamba’s en saffraan
Moulinex
Recept door Moulinex

Stoofpotje met gamba’s en saffraan

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 53min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    28min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 360 g Rauwe gamba’s

  • 110 g Ajuin

  • 3 g Look

  • 60 cl Visfumet

  • 15 cl Witte wijn

  • 4 cl Olijfolie

  • 1 bladje Laurier

  • 2 stengel Citroentijm

  • 100 g Ricotta

  • 30 g Saffraan

  • 250 g Rapen

  • 100 g Wortel

  • Spinazie

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de geschilde en in kwartjes gesneden ajuin en look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 110g Ajuin
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /8

Voeg de olijfolie en de gepelde en in blokjes gesneden rapen en wortels toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Voeg de witte wijn toe na de pieptoon.

  • 15cl Witte wijn
  • 4cl Olijfolie
  • 250g Rapen
  • 100g Wortel
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /8

Voeg de visfumet, saffraan, laurier en tijm toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 60cl Visfumet
  • 1bladje Laurier
  • 2stengel Citroentijm
  • 30g Saffraan
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /8

Verwijder de tijm en het laurierblaadje en voeg de ricotta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Ricotta
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /8

Pel de gamba’s maar behoud de staart.

  • 360g Rauwe gamba’s

Stap 6 /8

Haal het Ultrablade-hakmes uit de kom en doe de gamba’s bij de soep. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

Stap 7 /8

Doe een beetje soep in elk kommetje en leg er 3 gamba’s in.

Stap 8 /8

Garneer met jonge spinazie. Breng op smaak met peper en zout.

  • Spinazie
  • Zout

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228