Stoofpot van konijn met chorizo
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
6 Konijnenbouten, op het gewricht in 2 gesneden
6 Plakken varkensborst in plakken van 1 cm dikte
90 g Zachte chorizo (of desgewenst pikante), gehakt
1.5 Ui, gepeld en in vier gesneden
450 g Gekookte kikkererwten
6 Wortelen, geschraapt en in schijfjes gesneden
450 g Tomaten, gewassen en in stukken gesneden
3 Teentjes look, gepeld en gehakt
6 Laurierbladeren
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /9
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /9
Schraap en snijd de wortelen in schifjfes.
Stap 3 /9
Peel en hak de ui in vier.
Stap 4 /9
Peel en hak de look.
Stap 5 /9
Doe het spek in de kuip.
Stap 6 /9
Laat het spek aankleuren, voeg vervolgens de chorizo toe. Voeg de groenten toe.
Stap 7 /9
Zet bovenop de konijnenbouten. Breng het gerecht op smaak. Voeg de laurier toe en voeg water toe tot de kuip halfvol is.
Stap 8 /9
Snelkookfunctie
Stap 9 /9
Dien op.