- Homepage
- Recipe Details Page
Stoofpoot van groene kool
- Totale tijd 1u 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g Half gezouten buikspek
3 Jeneverbessen
10 zaadje Peperbolletjes
1 stengel Selder
100 g Wortel
600 g Aardappels
20 cl Water
2 blokje Groentebouillon
1 Kruidnagel
Water
400 g Gerookte Montbéliard-worst
1248 g Groene kool
110 g Ajuin
1 Gemengde kruiden
9 g Look
120 cl Water
2 takje Peterselie
50 g Boter
6 g Look
Mosterd uit Dijon
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Naargelang het gekozen half gezouten buikspek dien je het mogelijk gedurende 24 uur in water te laten weken.
600g Half gezouten buikspek Water
Stap 2 /13
Schil de aardappelen en zet ze aan de kant in een kom water zodat ze niet zwart worden.
600g Aardappels
Stap 3 /13
Verwijder de eerste 4 bladeren van de groene kool. Snijd de rest van de kool in reepjes. Spoel schoon onder stromend water. Doe de kool in de externe stoomkoker.
1248g Groene kool
Stap 4 /13
Hak de ajuin fijn en doe ze met de kool in de externe stoommand.
110g Ajuin
Stap 5 /13
Ontzout het buikspek en snijd het in de lengte doormidden.
Stap 6 /13
Doe het buikspek, de jeneverbessen, de peperbolletjes, de groentebouillonblokjes, de kruidnagel, de doormidden gesneden selderstengel en de in kwartjes gesneden wortel in de kom van de keukenmachine zonder accessoires.
3 Jeneverbessen 10zaadje Peperbolletjes 1stengel Selder 100g Wortel 2blokje Groentebouillon 1 Kruidnagel
Stap 7 /13
Voeg de knoflookteentjes, het kruidentuiltje en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker.
1 Gemengde kruiden 9g Look 120cl Water
Stap 8 /13
Plaats de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stoom- accessoire
Stap 9 /13
Hak de resterende knoflookteentjes en de peterselietakjes fijn. Snijd de boter in kleine blokjes.
50g Boter 6g Look
Stap 10 /13
Haal de externe stoomkoker uit de keukenmachine. Breng de kool op smaak met zout. Voeg de gerookte worsten, de gehakte look en de gehakte peterselie toe. Strooi er wat boterblokjes over.
400g Gerookte Montbéliard-worst
Stap 11 /13
Doe de gepelde aardappels en het water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de dop. Plaats de externe stoomkoker. Druk op 'Start'.
600g Aardappels 20cl Water
Stoom- accessoire
Stap 12 /13
Leg de kool op een bord. Leg het buikspek, de aardappels en de worstjes erop.
Stap 13 /13
Dien meteen op met mosterd uit Dijon.
Mosterd uit Dijon