- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Vitaminerijke salade van rode kool
Vitaminerijke salade van rode kool
- Totale tijd 17min
- 15minVoorbereidingstijd 
- 2minGaartijd 
- 0minAfkoeltijd 
Ingrediënten
4 personen
- 260 g Rode kool 
- 80 g Roze pompelmoes 
- 80 g Appel 
- 1 el Citroensap 
- 80 g Granaatappel 
- 40 g Noten 
- 3 el Appelciderazijn 
- 1 el Agavesiroop 
- 3 el Notenolie 
- 1 snuifje Zout 
- 1 snuifje Peper 
- 2 Kipfilet 
Accessoires
- Kneed- & hakmes 
- Snij/rasp- accessoire 
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de walnoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /11
Rooster de gehakte noten zonder vetstof in een antikleefpan. Zet het even apart.
Stap 3 /11
Spoel en droog de kool. Verwijder de beschadigde bladeren en de kern.
Stap 4 /11
Schil en verwijder het klokhuis van de appels.
Stap 5 /11
Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden. Druk op ‘Start’ om de kool en de appels fijn te hakken.
Stap 6 /11
Doe alles in een slakom. Besprenkel met een scheutje citroensap.
Stap 7 /11
Snijd de granaatappel en haal de pitjes eruit door de witte membranen te verwijderen.
Stap 8 /11
Schil de pompelmoezen à vif met een scherp mesje. Van het sap op in een kom.
Stap 9 /11
Maak de vinaigrette door het pompelmoessap, de ciderazijn, de agavesiroop, de notenolie, het zout en de peper te mengen.
Stap 10 /11
Doe de granaatappelpitten en de pompelmoespartjes in de kom. Meng alle ingrediënten door elkaar.
Stap 11 /11
Giet de vinaigrette erbij. Meng goed en voeg de noten op het laatste moment toe. Dien onmiddellijk op.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
