Sponscake
Moulinex
Recept door Moulinex

Sponscake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 27min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    12min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 220 g Boter

  • 195 g Basterdsuiker

  • 1.5 zakje Vanillesuiker

  • 1.5 zeste Citroen

  • 75 g Citroensap

  • 4 Eieren

  • 225 g Bloem

  • 3 tl Bakpoeder

  • Gele en blauwe levensmiddelenkleurstof

  • 3 el Lemoncurd

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Doe de zachte boter, suiker, vanillesuiker en zest in de mengkom met het kneed/pletmesje. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 220g Boter
  • 195g Basterdsuiker
  • 1.5zakje Vanillesuiker
  • 1.5zeste Citroen

Stap 2 /5

Voeg het citroensap, de eieren, de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 75g Citroensap
  • 4 Eieren
  • 225g Bloem
  • 3tl Bakpoeder

Stap 3 /5

Bekleed 2 cakevormpjes met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 4 /5

Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3 in 2 kommen. Kleur de grootste hoeveelheid deeg geel en de kleinste hoeveelheid groen. Giet het mengsel in 2 cakevormpjes. Bak gedurende 10 minuten.

  • Gele en blauwe levensmiddelenkleurstof

Stap 5 /5

Snijd de cake na het bakken in de vorm van een spons. Bedek het gele gedeelte met citroenkwark en leg het groene gedeelte er bovenop.

  • 3el Lemoncurd

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228