- Homepage
- Sponscake
Sponscake
- Totale tijd 27min
- 15min
Voorbereidingstijd - 12min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
220 g Boter
195 g Basterdsuiker
1.5 zakje Vanillesuiker
1.5 zeste Citroen
75 g Citroensap
4 Eieren
225 g Bloem
3 tl Bakpoeder
Gele en blauwe levensmiddelenkleurstof
3 el Lemoncurd
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de zachte boter, suiker, vanillesuiker en zest in de mengkom met het kneed/pletmesje. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 2 /5
Voeg het citroensap, de eieren, de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 3 /5
Bekleed 2 cakevormpjes met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /5
Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3 in 2 kommen. Kleur de grootste hoeveelheid deeg geel en de kleinste hoeveelheid groen. Giet het mengsel in 2 cakevormpjes. Bak gedurende 10 minuten.
Stap 5 /5
Snijd de cake na het bakken in de vorm van een spons. Bedek het gele gedeelte met citroenkwark en leg het groene gedeelte er bovenop.