Speltrisotto met sint-jakobsvruchten en pancettasnippers
Moulinex
Recept door Moulinex

Speltrisotto met sint-jakobsvruchten en pancettasnippers

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 31min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 11min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Parelspelt

  • 8 Groene asperges

  • 4 Gemarineerde artisjokken 'poivrades'

  • 8 Sint-jakobsvruchten

  • 100 Ui

  • 8 cl Witte wijn

  • 60 cl Gevogeltebouillon

  • 15 g Boter

  • 4 Pancetta

  • 2 Olijfolie

  • Zout

  • Peper

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de sint-jakobsvruchten in een kom en giet er 2 eetlepels olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed en laat 1 uur marineren op een koele plaats. Spoel de parelspelt enkele minuten af onder koud water.

  • 250g Parelspelt
  • 8 Sint-jakobsvruchten
  • 2 Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Stap 2 /7

Pel de ui en snijd hem in stukken. Doe de ui in de kom met het ultrablade hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 100 Ui
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /7

Vervang het hakmes door de menger en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'. Wanneer de timer nog 5 minuten aangeeft, voegt u de spelt toe. Giet een minuut voor het einde de witte wijn erbij.

  • 250g Parelspelt
  • 8cl Witte wijn
  • 2 Olijfolie
  • Menger

Stap 4 /7

Giet aan het einde van het programma de gevogeltebouillon erbij. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 60cl Gevogeltebouillon
  • Menger

Stap 5 /7

Was de asperges en verwijder de harde delen. Snijd ze in 3 stukken. Voeg aan het einde van het programma de asperges toe en leg de sint-jakobsvruchten in het stoommandje. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 8 Groene asperges
  • 8 Sint-jakobsvruchten
  • Stoommandje

Stap 6 /7

Verwarm de oven voor op 210 ℃. Leg de sneetjes pancetta op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak 8 tot 10 minuten tot de pancetta mooi geroosterd is. Leg ze voorzichtig op keukenpapier en zet opzij. Snijd de artisjokken doormidden.

  • 4 Gemarineerde artisjokken 'poivrades'
  • 4 Pancetta

Stap 7 /7

Voeg aan het einde van het koken de boter toe aan de spelt en meng zachtjes door elkaar. Leg op elk bord een portie speltrisotto, twee stukken artisjokken en twee noten. Leg er een pancettasnipper op en dien onmiddellijk op.

  • 15g Boter

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228