Speltrisotto met sint-jakobsvruchten en pancettasnippers
- Totale tijd 1u 31min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 11min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
250 g Parelspelt
8 Groene asperges
4 Gemarineerde artisjokken 'poivrades'
8 Sint-jakobsvruchten
100 Ui
8 cl Witte wijn
60 cl Gevogeltebouillon
15 g Boter
4 Pancetta
2 Olijfolie
Zout
Peper
Accessoires
Menger Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de sint-jakobsvruchten in een kom en giet er 2 eetlepels olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed en laat 1 uur marineren op een koele plaats. Spoel de parelspelt enkele minuten af onder koud water.
Stap 2 /7
Pel de ui en snijd hem in stukken. Doe de ui in de kom met het ultrablade hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 3 /7
Vervang het hakmes door de menger en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'. Wanneer de timer nog 5 minuten aangeeft, voegt u de spelt toe. Giet een minuut voor het einde de witte wijn erbij.
Stap 4 /7
Giet aan het einde van het programma de gevogeltebouillon erbij. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 5 /7
Was de asperges en verwijder de harde delen. Snijd ze in 3 stukken. Voeg aan het einde van het programma de asperges toe en leg de sint-jakobsvruchten in het stoommandje. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 6 /7
Verwarm de oven voor op 210 ℃. Leg de sneetjes pancetta op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak 8 tot 10 minuten tot de pancetta mooi geroosterd is. Leg ze voorzichtig op keukenpapier en zet opzij. Snijd de artisjokken doormidden.
Stap 7 /7
Voeg aan het einde van het koken de boter toe aan de spelt en meng zachtjes door elkaar. Leg op elk bord een portie speltrisotto, twee stukken artisjokken en twee noten. Leg er een pancettasnipper op en dien onmiddellijk op.