Speculoos
- Totale tijd 2u 23min
- 5min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
40 stuks
250 g Bloem
175 g Zachte boter
175 g Basterdsuiker
1 Ei
1 tl Bakpoeder
1 el Kaneel
1.5 tl Gemalen gember
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de bloem, de boter, de basterdsuiker en de ei in de keukenmachine met het kneed-/breekmes.
Stap 2 /9
Voeg de gist, de kaneel, de gember en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Maak een worst van het deeg en omhul de bol met huishoudfolie.
Stap 4 /9
Laat gedurende 2 uur rusten in de koelkast.
Stap 5 /9
Verwarm de oven voor op 160°C (op thermostaat 5).
Stap 6 /9
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 7 /9
Rol de helft van het deeg uit met een deegroller en snijd in kleine vierkantjes.
Stap 8 /9
Leg de koekjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes omdat ze tijdens het bakken zullen uitzetten.
Stap 9 /9
Zet 15 minuten in de oven. Herhaal met de rest van het deeg.