Speculoos
Moulinex
Recept door Moulinex

Speculoos

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 23min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    18min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

40 stuks

  • 250 g Bloem

  • 175 g Zachte boter

  • 175 g Basterdsuiker

  • 1 Ei

  • 1 tl Bakpoeder

  • 1 el Kaneel

  • 1.5 tl Gemalen gember

  • Zout

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Doe de bloem, de boter, de basterdsuiker en de ei in de keukenmachine met het kneed-/breekmes.

  • 250g Bloem
  • 175g Zachte boter
  • 175g Basterdsuiker
  • 1 Ei
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /9

Voeg de gist, de kaneel, de gember en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1tl Bakpoeder
  • 1el Kaneel
  • 1.5tl Gemalen gember
  • Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /9

Maak een worst van het deeg en omhul de bol met huishoudfolie.

Stap 4 /9

Laat gedurende 2 uur rusten in de koelkast.

Stap 5 /9

Verwarm de oven voor op 160°C (op thermostaat 5).

Stap 6 /9

Bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 7 /9

Rol de helft van het deeg uit met een deegroller en snijd in kleine vierkantjes.

Stap 8 /9

Leg de koekjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes omdat ze tijdens het bakken zullen uitzetten.

Stap 9 /9

Zet 15 minuten in de oven. Herhaal met de rest van het deeg.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228