Spaanse rijst - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Spaanse rijst

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 42min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    27min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 9 g Look

  • 90 g Ajuin

  • 150 g Rode paprika

  • 1.5 el Olijfolie

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Peper

  • 1 tl Gerookt paprikapoeder

  • 1.5 tl Tijm

  • 0.5 tl Gemalen komijn

  • 200 g Paellarijst

  • 40 cl Groentebouillon

  • 1 snuifje Saffraan

  • 210 g Tomatenblokjes

  • 1 snuifje Algenvlokken

  • 168 g Artisjokhart

  • 120 g Erwten

  • 120 g Palmhart

  • Gamba’s

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /7

Verwarm de bouillon in een apart kommetje. Voeg de saffraan toe. Meng en zet aan de kant.

  • 40cl Groentebouillon
  • 1snuifje Saffraan

Stap 2 /7

Doe de geschilde en doormidden gesneden ajuin en de look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 9g Look
  • 90g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /7

Was de rode paprika’s. Verwijder het steeltje en zaadjes en snijd vervolgens in blokjes.

  • 150g Rode paprika

Stap 4 /7

Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de randen met behulp van een spatel. Voeg de olie en de paprika toe. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder, tijm en komijn. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1.5el Olijfolie
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Peper
  • 1tl Gerookt paprikapoeder
  • 1.5tl Tijm
  • 0.5tl Gemalen komijn
  • Menger

Stap 5 /7

Voeg de gespoelde rijst toe. Giet 2/3 van de bouillon over de rijst en voeg de tomatenblokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Proef en laat de keukenmachine nog enkele minuten draaien in functie van de rijst die je gebruikt.

  • 200g Paellarijst
  • 210g Tomatenblokjes

Stap 6 /7

Voeg de algen, de artisjokharten, de erwtjes en de palmharten toe. Giet de rest van de bouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1snuifje Algenvlokken
  • 168g Artisjokhart
  • 120g Erwten
  • 120g Palmhart

Stap 7 /7

Dien warm op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228