- Homepage
- Recipe Details Page
Spaanse rijst
- Totale tijd 42min
- 15min
Voorbereidingstijd - 27min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
9 g Look
90 g Ajuin
150 g Rode paprika
1.5 el Olijfolie
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
1 tl Gerookt paprikapoeder
1.5 tl Tijm
0.5 tl Gemalen komijn
200 g Paellarijst
40 cl Groentebouillon
1 snuifje Saffraan
210 g Tomatenblokjes
1 snuifje Algenvlokken
168 g Artisjokhart
120 g Erwten
120 g Palmhart
Gamba’s
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de bouillon in een apart kommetje. Voeg de saffraan toe. Meng en zet aan de kant.
40cl Groentebouillon 1snuifje Saffraan
Stap 2 /7
Doe de geschilde en doormidden gesneden ajuin en de look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
9g Look 90g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Was de rode paprika’s. Verwijder het steeltje en zaadjes en snijd vervolgens in blokjes.
150g Rode paprika
Stap 4 /7
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de randen met behulp van een spatel. Voeg de olie en de paprika toe. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder, tijm en komijn. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1.5el Olijfolie 1snuifje Zout 1snuifje Peper 1tl Gerookt paprikapoeder 1.5tl Tijm 0.5tl Gemalen komijn
Menger
Stap 5 /7
Voeg de gespoelde rijst toe. Giet 2/3 van de bouillon over de rijst en voeg de tomatenblokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Proef en laat de keukenmachine nog enkele minuten draaien in functie van de rijst die je gebruikt.
200g Paellarijst 210g Tomatenblokjes
Stap 6 /7
Voeg de algen, de artisjokharten, de erwtjes en de palmharten toe. Giet de rest van de bouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1snuifje Algenvlokken 168g Artisjokhart 120g Erwten 120g Palmhart
Stap 7 /7
Dien warm op.