Sint-jakobsvruchten en prei
- Totale tijd 22min
- 20min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
4 Sint-jakobsvruchten in de schelp (open)
2 Eiwit van een middelgroot ei
120 g Bloem
150 g Preiwit, in fijne julienne gesneden
50 g Fijngesneden sjalot
2 el Alcohol met anijssmaak
20 cl Vloeibare room
2 el Olie
2 klontje Boter
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Snijd de preiwit in fijne julienne.
Stap 3 /8
Snipper de sjalot.
Stap 4 /8
Maak een deeg met het eiwit en de bloem. Vorm één worst deeg per schelp. Sluit ze en dicht de randen met het deeg.
Stap 5 /8
Doe olie en boter in de kuip. Doe er de sjalot, prei en alcohol bij. Laat de groenten stoven tot ze zacht zijn.
Stap 6 /8
Voeg de room toe. Meng alles goed. Zet het stoommandje met daarin de sint-jakobsschelpen erbovenop.
Stap 7 /8
Snelkookfunctie
Stap 8 /8
Dien de sint-jakobsvruchten op in hun schelp, bestrooid met de gestoofde prei.