- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Shortbread
Shortbread
- Totale tijd 2u 45min
- 30min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Kookrobot - 17 programma's - 8 accessoires - Ingebouwde weegschaal Companion Pro HF850810 Kookrobot - 12 programma's - 6 accessoires Companion XL HF840110 Kookrobot - 12 programma's - 7 accessoires CUISINE COMPANION Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
10 personen
180 g bloem
30 g poedersuiker
125 g zachte boter
1 lepel water
265 g blikje gezoete gecondenseerde melk
170 g boter
110 g bruine suiker
200 g melkchocolade
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /14
Doe de bloem, de suiker en de zachte boter in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /14
Maak van het deeg een bolletje en leg het 20 minuten in de koelkast.
Stap 3 /14
Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Leg het in een rechthoekige ingevette bakvorm of bakring uit roestvrij staal.
Stap 4 /14
Zet het opnieuw een twintigtal minuten in de koelkast.
Stap 5 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 6 /14
Prik met een vork in het deeg en zet 20 minuten in de oven.
Stap 7 /14
Doe de gezoete gecondenseerde melk, de boter en de bruine suiker in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /14
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 9 /14
Doe het mengsel op de koekjesbodem en laat volledig afkoelen. Was en droog de kom.
Stap 10 /14
Breek de chocolade in stukjes.
Stap 11 /14
Doe de chocolade en het water in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /14
Giet de gesmolten chocolade bovenop de karamel en strijk glad.
Stap 13 /14
Laat afkoelen en zet gedurende 1 uur in de koelkast.
Stap 14 /14
Laat de koek goed afkoelen en snijd daarna in repen.