Runderwang in rode wijn met wintergroenten
- Totale tijd 14u 15min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u 5min
Gaartijd - 12u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
250 g Runderwang
25 cl Rode wijn
40 g Ajuin
2 g Knoflookteentje
70 g Aardappelen (agata, charlotte)
70 g Wortels
1 cl Olijfolie
20 g Spekjes
1 tl Maïzena®
25 cl Kalfsfond
0.5 Gemengde kruiden
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de dag tevoren de runderwang in een kom en voeg de rode wijn toe.
Stap 2 /11
Dek af met huishoudfolie en marineer een nacht in de koelkast.
Stap 3 /11
Snijd het vlees de dag zelf in stukken.
Stap 4 /11
Filter de wijn en zet aan de kant.
Stap 5 /11
Doe de in grote stukken gesneden ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start.
Stap 6 /11
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie toe.
Stap 7 /11
Schil de knoflook, de aardappelen en de wortelen. Snijd in blokjes. Doe ze in de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /11
Voeg de spekblokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /11
Los in een kommetje de Maïzena® op met de kalfsfond.
Stap 10 /11
Voeg het rundvlees, het mengsel van Maïzena® en kalfsfond, de gemengde kruiden en de rode wijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /11
Dien warm op.