- Homepage
- Recipe Details Page
Romige risotto met sesam en pastinaak
- Totale tijd 22min
- 15min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Risottorijst
350 g Pastinaken, geschild en in blokjes gesneden (kern verwijderd)
60 g Witte ui, fijngesnipperd
6 cl Zoete witte wijn
2 teentje Gepelde knoflook, ontdaan van kiem en fijngehakt
50 cl Groentebouillon
2 tl Sesampasta, wit (optioneel)
2 tl Sesamzaad, geroosterd
12 cl Vloeibare room
2 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Doe de olie in de pot.
2el Olijfolie
Stap 3 /6
Voeg de rijst toe en laat deze glazig worden.Voeg de ui en knoflook toe en daarna de witte wijn.Kook tot de wijn verdampt is.
200g Risottorijst 60g Witte ui, fijngesnipperd 6cl Zoete witte wijn
Stap 4 /6
Voeg de pastinaak, sesampasta, bouillon, een beetje zout en peper toe.
350g Pastinaken, geschild en in blokjes gesneden (kern verwijderd) 2tl Sesampasta, wit (optioneel)
Stap 5 /6
Snelkookfunctie.
Stap 6 /6
Voeg de room toe, houd 3 min warm, voeg de geroosterde sesam toe.Dien op.
2tl Sesamzaad, geroosterd 12cl Vloeibare room